Ons weblog, zin en onzin over eten en meer.

Eiwit en eigeel

Eieren

Veel van de gerechten die ik maak, ontstaan omdat ik nog iets over heb wat ik graag wil gebruiken. Zo zit ik ook vaak met een paar eiwitten of eigelen die over zijn. En na verschillende speurtochten op Google, heb ik nu een aantal recepten verzameld die geschikt zijn om die eiwitten of eigelen op te gebruiken. Eiwitten vries ik ook vaak in. Wel handig om dan even op het zakje te zetten hoeveel het er zijn. Laat ze ontdooien en gebruik ze zoals je ze normaal ook zou gebruiken. Eigelen kun je niet invriezen, dus die moet je meteen gebruiken (je kunt ze wel een dag in de koelkast bewaren, afgedekt uiteraard).

Hierbij een overzichtje van de recepten die we tot nu toe verzameld hebben. Hebben jullie nog tips, laat het ons dan weten!

Recepten met eiwit

Recepten met eigeel

3 Reacties

  1. Handig overzicht :-) Wist ook (nog) niet dat je eiwitten kunt invriezen!

    Brenda (Kookt!) op 30 July 2012

  2. @ Brenda wat een leuke site heb jij! Die kende ik nog niet. Meteen opgeslagen bij de favorieten ;). En inderdaad handig dat je eiwitten kunt invriezen, hè! Volgens mij heb ik dat een keer opgepikt bij een van de kookprogramma’s van Nigella.

    Lisa op 1 August 2012

  3. Dank je Lisa :-) Zo pikken we overal weer dingen op.

    Brenda (Kookt!) op 2 August 2012

Reactie achterlaten

Volg ons via Twitter:
  • RSS

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor interessante extra’s en het laatste nieuws: