Ons weblog, zin en onzin over eten en meer.
Eiwit en eigeel
Veel van de gerechten die ik maak, ontstaan omdat ik nog iets over heb wat ik graag wil gebruiken. Zo zit ik ook vaak met een paar eiwitten of eigelen die over zijn. En na verschillende speurtochten op Google, heb ik nu een aantal recepten verzameld die geschikt zijn om die eiwitten of eigelen op te gebruiken. Eiwitten vries ik ook vaak in. Wel handig om dan even op het zakje te zetten hoeveel het er zijn. Laat ze ontdooien en gebruik ze zoals je ze normaal ook zou gebruiken. Eigelen kun je niet invriezen, dus die moet je meteen gebruiken (je kunt ze wel een dag in de koelkast bewaren, afgedekt uiteraard).
Hierbij een overzichtje van de recepten die we tot nu toe verzameld hebben. Hebben jullie nog tips, laat het ons dan weten!
Recepten met eiwit
- Chocoladekoekjes met amandelen
- Macarons
- Meringue-botercrème
- Pistachecantuccini met rozenwater
- Cranberrygelei met sinaasappel
- Baked Alaska
- Mokkakoekjes
- Jan Hagel
- De frosting voor een red velvet cake
- Kokosmakronen
- Marshmallowfrosting
- Amaretti
- Milaanse koekjes
- Schuimzoenen
- Pavlova met aardbeien
- Meringues of schuimpjes
- Mini-pavlova’s
- Royal icing
- Marshmallows
Recepten met eigeel
- Zweedse puddingbroodjes
- Preitaart met blauwe kaas
- Babykoekjes
- Halloweenkoekjes
- Boterkoek
- Lavendelkoekjes
- Crème brûlée
- Chocolate chip cookies
- Mayonaise
- Custard
- Tiramisu
- Kruimeltaart met rabarber
- Pain aux raisin
- Lavendelijs
- Chocoladepotjes
- Citroenlinguine
- Bananenijs
- Lemon curd
- Citroenkoekjes
- Aardbeientaart
- Chocoladetaart met frambozen
- Amandelkoekjes
Volg ons via Twitter:
- RSS
Nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor interessante extra’s en het laatste nieuws:
3 Reacties
• Brenda (Kookt!) op 30 July 2012 ∞
• Lisa op 1 August 2012 ∞
• Brenda (Kookt!) op 2 August 2012 ∞