Home Page › Zoetigheid › Glutenvrij ›
Amaretti
Lekkere Italiaanse koekjes met amandelen.
Je kunt de amandelen voor deze koekjes zelf malen in de keukenmachine of ze kant-en-klaar kopen. In Engeland en Duitsland kun je kant-en-klare zakken kopen met gemalen amandelen. Deze koekjes zijn ongelooflijk simpel en snel.
Probeer ook eens citroenkoekjes, roze koekjes of triple chocolate chip koekjes.
Ingrediënten
- 100 gram gemalen amandelen
- 100 gram kristalsuiker
- 2 eiwitten
- 3 eetlepels amandelen
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 180°C
-
Meng de gemalen amandelen met de kristalsuiker in een kom.
-
Klop de eiwitten even los en roer ze vervolgens door het amandelmengsel.
-
Stamp de hele amandelen kapot met een vijzel (of stop ze in een zak en sla ze kapot met een deegroller).
-
Bedek een bakplaat met bakpapier.
-
Maak bolletjes (het beslag is erg plakkerig, maar doe er absoluut geen bloem doorheen) van het deeg en leg ze op de bakplaat. Druk ze een beetje plat en duw op elk koekje wat amandelstukjes.
-
Bak de koekjes voor 15 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn. Laat ze helemaal afkoelen op de bakplaat.
5 Reacties
• The Kitchenette op 20 July 2009 ∞
• Iris op 20 October 2009 ∞
• Lies Capoen op 18 December 2011 ∞
• Lisa op 18 December 2011 ∞
• Cleem op 22 February 2013 ∞