Kaneeltoast

Heerlijke, knapperige boterhammen met kaneel.

Dit is weer een lekker recept van The Pioneer Woman. Het deed me denken aan een krokante vorm van wentelteefjes, erg lekker!

Probeer ook eens gorilla bread, kaneelbrood met rozijnen of monkey bread.

Kaneeltoast
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
5 boterhammen

Ingrediënten

  • 40 gram boter
  • 1 theelepel kaneel
  • 1,5 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 5 boterhammen
  • Om te serveren poedersuiker

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng de boter met de kaneel, de suiker en het extract in een kommetje. Pureer met een vork en roer tot een samenhangend mengsel. Kaneeltoast - 003 Kaneeltoast - 004

  3. Smeer de boterhammen in met het botermengsel (zorg dat je het helemaal tot de randen smeert). Kaneeltoast - 001 Kaneeltoast - 007 Kaneeltoast - 008

  4. Leg de boterhammen in de oven en bak ze voor 8 – 10 minuten. Zet de oven dan op de grilstand en bak nog eens 1 – 2 minuten of totdat ze goudbruin zijn.

  5. Haal ze uit de oven, bestrooi met poedersuiker en halveer ze. Serveer warm, eventueel bestrooid met wat poedersuiker. Kaneeltoast - 009

Kaneeltoast - 009

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten