Royal icing

Royal icing, of eiwitglazuur, kun je gebruiken als glazuur voor koekjes, cakejes en taarten.

Deze glazuur wordt snel hard en moet daarom snel verwerkt worden. Traditioneel wordt deze glazuur gemaakt met eiwit, maar door het gevaar van bijvoorbeeld salmonella, heb ik eiwitpoeder gebruikt. Kies het recept waar jij je prettig bij voelt. Eiwitpoeder kun je bij bakwinkels of online webwinkels bestellen. Daarnaast kun je royal icing ook in kant-en-klare verpakkingen kopen, je hoeft dan alleen nog maar water toe te voegen. Je kunt aan de royal icing ook nog voedingskleurstof toevoegen.

eiwitglazuur glazuur royal icing
Royal icing
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
250 gram

Ingrediënten

voor Royal icing met rauw eiwit

  • 1 eiwit
  • 250 gram poedersuiker

Voor Royal icing met eiwitpoeder

  • 1 eetlepeleiwitpoeder
  • 260 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels koud water
  • 1 theelepel citroensap

Gebruik Royal icing eens om sinaasappelcake mee te glazuren.

Bereidingswijze & foto's

Royal icing met rauw eiwit

  1. Stop het eiwit in een kom.

  2. Zeef de helft van de poedersuiker erbij. Roer met een houten lepel.

  3. Voeg de rest van de poedersuiker toe terwijl je blijft roeren. Voeg nu eventueel voedingskleurstof toe. Roer opnieuw goed.

  4. Bedek de kom met plastic folie totdat je het gaat gebruiken. Denk eraan dat je, terwijl je het glazuur gebruikt, de rest van de royal icing bedekt om te voorkomen dat het uitdroogt.

Royal icing met eiwitpoeder

  1. Meng in een kom het eiwitpoeder met de poedersuiker.

  2. Voeg het water en de citroensap toe en klop met een elektrische mixer voor 5 – 8 minuten totdat het glazuur stijve pieken begint te tonen. dsc_00531 dsc_00556

  3. Bedek de kom met plastic folie totdat je het gaat gebruiken.

dsc_01231

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten