Home Page › Zoetigheid › Glazuur en decoratie ›
Royal icing
Royal icing, of eiwitglazuur, kun je gebruiken als glazuur voor koekjes, cakejes en taarten.
Deze glazuur wordt snel hard en moet daarom snel verwerkt worden. Traditioneel wordt deze glazuur gemaakt met eiwit, maar door het gevaar van bijvoorbeeld salmonella, heb ik eiwitpoeder gebruikt. Kies het recept waar jij je prettig bij voelt. Eiwitpoeder kun je bij bakwinkels of online webwinkels bestellen. Daarnaast kun je royal icing ook in kant-en-klare verpakkingen kopen, je hoeft dan alleen nog maar water toe te voegen. Je kunt aan de royal icing ook nog voedingskleurstof toevoegen.
Ingrediënten
voor Royal icing met rauw eiwit- 1 eiwit
- 250 gram poedersuiker
Voor Royal icing met eiwitpoeder
- 1 eetlepeleiwitpoeder
- 260 gram poedersuiker
- 3 eetlepels koud water
- 1 theelepel citroensap
Gebruik Royal icing eens om sinaasappelcake mee te glazuren.
Bereidingswijze & foto's
Royal icing met rauw eiwit
-
Stop het eiwit in een kom.
-
Zeef de helft van de poedersuiker erbij. Roer met een houten lepel.
-
Voeg de rest van de poedersuiker toe terwijl je blijft roeren. Voeg nu eventueel voedingskleurstof toe. Roer opnieuw goed.
-
Bedek de kom met plastic folie totdat je het gaat gebruiken. Denk eraan dat je, terwijl je het glazuur gebruikt, de rest van de royal icing bedekt om te voorkomen dat het uitdroogt.
Royal icing met eiwitpoeder
-
Meng in een kom het eiwitpoeder met de poedersuiker.
-
Voeg het water en de citroensap toe en klop met een elektrische mixer voor 5 – 8 minuten totdat het glazuur stijve pieken begint te tonen.
-
Bedek de kom met plastic folie totdat je het gaat gebruiken.
Er zijn nog geen reacties.