Home Page › Diner ›
Citroenlinguine met tonijn en broccoli
Lekker fris en het staat in een handomdraai op tafel.
Weer een heerlijk recept van BBC Good Food (geweldige website!). Je maakt de vulling terwijl je pasta kookt en roert dan simpelweg alles door elkaar. Wij hebben linguine gebruikt die 12 minuten moest koken. Als je een kortere kooktijd hebt, zorg dan dat je de broccoli eerder toevoegt.
Probeer ook eens tagliatelle met basilicum en olijven, tagliatelle met gerookte zalm en prei of linguine met knoflook en olijfolie.
Ingrediënten
- 350 gram linguine
- 250 gram broccoli
- 2 sjalotjes
- 6 cherrytomaten
- 85 gram olijven
- 2 eetlepels kappertjes
- blikje tonijn (198 gram)
- 1 citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- Naar smaak zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Zet een flinke pan met water op het vuur en breng aan de kook. Stop er wat zout bij.
-
Voeg de linguine toe aan het kokende water en laat 8 minuten koken. Voeg vervolgens de broccoliroosjes toe en laat 4 minuten meekoken.
-
Pel ondertussen de sjalotjes, snij fijn en stop in een serveerschaal. Halveer eventueel de olijven en voeg samen met de kappertje toe aan de sjalotjes. Snij de tomaten in vieren en voeg toe. Giet dan de tonijn af en voeg toe. Rasp de schil van de citroen erbij en voeg het sap toe (begin eventueel met de helft van het sap, als je bang bent dat het te zuur wordt).
-
Giet de pasta en broccoli af. Voeg toe aan de vulling en besprenkel met wat extra vierge olijfolie en flink wat zwarte peper.
-
Hussel door elkaar en verdeel over vier borden.
Er zijn nog geen reacties.