Ons weblog, zin en onzin over eten en meer.
Update van de webwinkel
Onze webwinkel heeft al geen echte update meer gehad sinds 2008 (!). Dat besefte ik toen ik net weer eens lekker zat te snuffelen op Amazon. We zijn er toen mee begonnen om boeken aan te raden die wij leuk vinden (of die nog op ons verlanglijstje staan), maar als je het niet bijhoudt, heeft Jamie Oliver opeens al 14 boeken uitgebracht in plaats van 10. Vandaag dus weer even een update.
Onze webwinkel verwijst naar Amazon.co.uk. Deze boeken zijn wel in het Engels, maar als je een beetje Engels kunt, wen je daar heel snel aan. Bovendien is het schandalig hoeveel de prijs scheelt met bol.com. Een voorbeeld: de Engelse versie van het kookboek ‘River Cottage everyday’ kost op Bol.com 30,99 euro. Koop je hetzelfde boek op Amazon.co.uk, betaal je 11 pond (13 euro). Natuurlijk kosten Nederlandse versies meer, omdat er een vertaler is die betaald moet worden, maar zo’n groot prijsverschil voor dezelfde Engelse versie vind ik onzin. Bovendien rekent Amazon (die levert vanuit Engeland) géén verzendkosten, en Bol.com wel. Maar natuurlijk maakt iedereen zijn eigen keuzes, dus bestel de boeken vooral bij Bol.com als je dat prettiger vindt.
In onze webwinkel hebben we een nieuwe categorie toegevoegd: ‘In onze boekenkast’. In deze categorie vind je allemaal boeken die wij in de kast hebben staan. De lijst is niet volledig (het is ongelooflijk hoeveel nieuwe boeken je in een paar jaar kunt aanschaffen), maar het zijn wel onze favorieten! Neem dus vooral eens een kijkje .
Als jullie nog aanraders hebben voor kookboeken die nog niet in onze boekenkast staan, horen wij het natuurlijk graag!
5 Reacties | Permalink
Pottering around
De uitdrukking ‘pottering around’ is een van de uitdrukking die ik heb geleerd toen ik een half jaar in Engeland woonde als au pair. De betekenis wordt in het Engels omschreven als ‘to move around aimlessly’, oftewel doelloos ronddwalen. Nou gebruikte mijn familie het ook als je gewoon lekker op een zondag een beetje in huis bezig was. Een wasje draaien, wat lezen, een beetje internetten etc. En vandaag is dat voor ons zo’n dag. Al gaan we straks nog even lekker naar het bos met ons blonde hondje, onze ochtend bestond voornamelijk uit uitslapen en brood bakken.
Een paar weken geleden zijn we weer eens bij de Zuidmodel in Groesbeek geweest. Je kunt hier allerlei soorten meel kopen (ook bestellen via Internet). Na heel wat soorten te hebben ingeslagen, ben ik vanochtend eens lekker een viergranenbrood gaan bakken. Dus nu zijn we aan het wachten tot die uit de oven komt.
Daarnaast zijn er deze week weer een aantal recepten geweest die op mijn ‘to do’ lijstje staan. Zo ‘stumblede’ ik op gnocchi in een reductie van balsamico-azijn van ‘How sweet it is’. Sinds onze trip naar Rome in de herfstvakantie, staat gnocchi op onze radar. Deze gaan we dus zeker een keer proberen.
Een ander recept, perfect voor in het weekend, was er een voor ‘Irish soda bread’. Een ‘soda bread’ is een snel brood dat met zuiveringszout gemaakt wordt in plaats van met gist. Je roert alles door elkaar en stopt het in de oven, een half uur later heb je vers brood. Wij hebben al een paar van deze broden op Yummy in my Tummy staan (Walnotenbrood met honing en Wortelbrood met walnoten), maar toen ik deze havermoutversie zag, wist ik dat ik die binnenkort toch ook echt wilde gaan proberen.
En deze cupcakes met geflambeerde aardbeien zijn gewoon geniaal.
Ondertussen is ons viergranenbrood uit de oven gekomen, heerlijk luchtig brood met een krokante korst! We zijn nu lekker een warm stuk aan het eten met geitenkaas en geroosterde paprika. Hmm, ik ben dol op zondagen! Het recept uiteraard binnenkort op Yummy in my Tummy.
Laat een reactie achter | Permalink
Pupcakes
Ik ging me haast schuldig voelen toen ik gisterochtend in mijn reader een nieuw bericht van ‘Brown Eyed Baker’ zag. Het bericht heette ‘!’. En wie is Einstein? Einstein is haar golden retriever! Het eerste wat ik dacht? Sorry Whiskey!!
Ons blonde hondje is namelijk vorige week 1 jaar geworden. En Whiskey heeft geen pupcakes gehad. Whiskey weet waarschijnlijk niet eens dat het zijn verjaardag was. Aahw. Dus ik denk dat ik binnenkort mijn schuldgevoel ook maar af ga bakken, pupcakes, speciaal voor Whiskey!
3 Reacties | Permalink
Cakeweek!
Ik zat eens door de recepten te bladeren die we de afgelopen weken gemaakt hebben en ik kwam op vijf (!) cakerecepten. Toen was de verleiding uiteraard niet te weerstaan: cakeweek! Eigenlijk meer een midweek, maar goed. Aanstaande maandag t/m vrijdag vind je elke dag een nieuw cakerecept op Yummy in my Tummy! Kom dus zeker elke dag even langs om te kijken.
Laat een reactie achter | Permalink
Weer terug in Nederland
Wij zijn sinds woensdag weer terug in Nederland na ons bliksembezoekje aan Engeland. Lekker gewinkeld en nieuwe bakproducten gekocht (bijvoorbeeld de vanillepasta die Jamie Oliver gebruikt in 30 minute meals). Ook zijn we sinds afgelopen maandag de trotse oom en tante van Zoë! Het schattigste baby’tje van de wereld!
Aanstaande maandag is de vakantie voor ons allebei weer afgelopen helaas, dus we zijn nog even aan het genieten van de laatste vrije dagen. Gisteravond hebben we nog een etentje gegeven en weer wat nieuwe recepten kunnen uitproberen. Die zullen allemaal binnenkort op Yummy in my tummy verschijnen. We moeten alleen nog even door de bergen foto’s heen spitten.
Zulke etentjes zijn altijd leuk om dingen te proberen. Zo heb ik drie soorten panna cotta gemaakt en die in een mini-muffinvorm gegoten. Ik las op Internet dat je het beste een siliconenvorm kon gebruiken, maar die heb ik niet (ik vind ze met bakken helemaal niet fijn), dus heb ik een gewone vorm gebruikt. Was niet zo’n heel goed idee, want toen het tijd was voor het toetje, kwam er maar één goed uit de vorm. De rest heb ik er met een theelepeltje uit moeten scheppen. De schade viel nog mee, maar het was niet voor herhaling vatbaar (of misschien wel met een siliconenvorm). Weer wat geleerd :).
2 Reacties | Permalink
Gespot op het web
Er zijn ontzettend veel fantastische receptenwebsites, foodblogs en andere leuke sites op het web. Wij houden allebei in onze Google reader (voor RSS-feeds) de nieuwe berichten op onze favoriete sites bij. Daarnaast kan ik ook goed in een verloren moment ‘stumblen’ op het web. Kennen jullie dat al? brengt je naar willekeurige sites op het Internet. Je kunt je eigen voorkeuren opgeven en bijvoorbeeld alleen naar sites met recepten gestuurd worden. Erg vermakelijk en ik ontdek er regelmatig nieuwe websites mee, zo stumblede (mooi vernederlandst woord) ik laatst bijvoorbeeld op Zoom Yummy.
Een andere geweldige uitvinding is Tastespotting (en Foodgawker), als we even geen inspiratie hebben voor het avondeten, snuffelen we daar wat rond. Als je bijvoorbeeld een courgette hebt liggen die nodig op moet, tik het in en zie wat anderen ermee hebben gedaan.
Behalve de algemene websites, zien we ook vaak lekkere dingen staan in onze reader. Zo zagen wij laatst deze koekjes met appel, kaneel en havermout op de website van Joy the Baker (een van mijn favorieten!). En deze cinnamon biscotti van Marthe herinnerde me aan het feit dat ik die nog steeds wil uitproberen.
Natuurlijk zijn er ook een heel stel Nederlandstalige blogs met heerlijke recepten. Afgelopen week zag ik opeens een video voorbijkomen bij Tijm & Suikerbiet voor het zelf maken van bah-pau’s. Naast dat ik jaloers ben op de snelheid waarmee hij knoflook snijdt, is het nog nooit in me opgekomen dat je die broodjes zelf kunt maken. Jam!
Bovendien is het al bijna een maand geleden dat ik deze Rocky Road cake zag op het blog van Caroline, maar ik zit nog steeds te kwijlen. Zoals eerder gezegd zijn wij dol op alle Rocky Road, dus deze zal wel geen uitzondering zijn. Nu nog wachten op een geschikt moment om hem te maken. En ja, daar is een geschikt moment voor nodig. Een moment waarop er voldoende mensen in de buurt zijn om hem mee op te eten.
2 Reacties | Permalink
Volop bezig!
We zijn op dit moment druk aan het werk om de recepten van december te verwerken. Zoals gewoonlijk hebben we meer gemaakt dan we in korte tijd kunnen verwerken, dus waarschijnlijk zullen jullie ook in deze maand nog even kunnen genieten van feestelijke toetjes. Daarnaast sleutelt Arjan ook druk aan de technische kanten van de website. Ook hebben we een nieuwe recensie toegevoegd over Nigella’s ‘Feast‘.
Morgen vertrekken we voor drie dagen naar Engeland voor een korte vakantie, maar wees niet bevreesd, we hebben genoeg nieuwe recepten om jullie ook in die dagen te vermaken. Daarnaast worden wij op een van de komende dagen ook nog eens oom en tante! Drukke & spannende tijden dus!
1 Reactie | Permalink
The Greatest Hits van 2010
Een van de leuke dingen aan het hebben van een website, is het bekijken van de statistieken. Je kunt dan precies zien welke recepten vaak bekeken worden en welke niet. Dat is eigenlijk altijd een beetje een verrassing. Het leek ons leuk om een overzicht te geven van de 10 meest bekeken recepten van 2010 op Yummy in my Tummy. We zijn nu al benieuwd naar de lijst van 2011!
Laat een reactie achter | Permalink
Een plekje voor onze gedachtespinsels…
Al een tijdje zitten wij te denken aan een aparte plek voor ons geklets. Apart bij de recepten is daar namelijk niet zoveel ruimte voor en soms denken wij toch echt wel iets zinnigs te melden te hebben. Ons Nieuwjaarsvoornemen was dan ook: het openen van een blog op Yummy in my Tummy. Zo zijn we allemaal gelukkig, wij met onze nieuwe uitlaatklep, en jullie omdat je zelf mag kiezen of je het gaat lezen.
Wat zul je hier allemaal vinden?
Als wij dingen veranderen aan de website, ideeën hebben over bepaalde gerechten of onze (mis)baksels willen bespreken, zullen wij dat voortaan hier met jullie delen. Ook volgen wij allebei een heel aantal blogs van mensen die net zo dol zijn op lekker eten als wij. Zien wij lekkere dingen voorbij komen, dan horen jullie het hier.
Voor nu willen wij jullie allemaal een fijne jaarwisseling wensen. En wij hopen jullie natuurlijk allemaal weer terug te zien op onze site in het nieuwe jaar!
Laat een reactie achter | Permalink
Volg ons via Twitter:
- RSS
Nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor interessante extra’s en het laatste nieuws: