Monchoutaart met kersen

Lekker fruitig en romig en heerlijk met de smaak van Bastognekoeken!

Je kunt de hoeveelheden verdubbelen voor een taartvorm van 26 cm. Deze taart moet minstens een nacht (het liefst 24 uur) opstijven in de koelkast. Houd er dus rekening mee dat je de taart één dag voordat je hem wilt eten, maakt. Geloof me, deze taart is je geduld zeker waard. Kijk ook eens bij Mascarponecake met rabarber, zelfgemaakte ijstaart of Rocky Karamel.

Monchoutaart met kersen
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
Voor een taart van 18 cm

Ingrediënten

  • 80 gram boter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 80 gram mariakoekjes
  • 80 gram Bastognekoeken
  • 2 pakjes (200 gram in totaal) Monchou
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje Klopvast
  • 1 blik taartvulling (kersen)
  • Een paar theelepels kersenjam

Gebruik goede slagroom die in de koeling van de supermarkt staat. De ongekoelde slagroom is te waterig.

Bereidingswijze & foto's

De bodem

  1. Smelt de boter

  2. Verkruimel de koekjes. Dit kan in een keukenmachine of in een theedoek / diepvrieszakje en er dan met bijvoorbeeld een deegroller op slaan. 3269570858_4d70fc41891

  3. Roer de boter en de koekjes door elkaar.

  4. Roer door het koekjesmengsel een aantal lepels kersenjam. 3268750343_66fe6c9de61

  5. Doe het koekjesmengsel in de springvorm en druk het goed aan met bijvoorbeeld een lepel, zodat het een vaste bodem wordt. 3269573694_2c7c9ac5961 3269584822_5fb35227c01

  6. Laat de bodem ongeveer 2 uur in de koelkast staan.

De vulling

  1. Mix de Monchou en de basterdsuiker door elkaar. Monchoutaart - 002 Monchoutaart - 004

  2. Klop de slagroom, voeg de Klopvast toe en roer dit, als het geklopt is, door het Monchoumengsel.

  3. Schep het mengsel op de bodem. 3268765951_90ea846e601 3269592420_513d21a2131

  4. Laat de taart nu (het liefst een hele dag) in de koelkast staan zodat het geheel op kan stijven.

De afwerking

  1. Verdeel net voordat je de taart gaat aansnijden de taartvulling over de bovenkant. 3269619044_50ca37b82b1

  2. Haal de springvorm eraf, en voila!

3269622124_0734dc35fa2

dsc_00103

Met dank aan Iris

2 Links van andere sites

30 Reacties

  1. Ik wil deze graag maken…maar ff een vraagje is klopvast hetzelfde als klopfix?

    Nadia op 31 January 2011

  2. Hoi Nadia,

    Ja, dat is hetzelfde.

    Veel groeten, Lisa

    Lisa op 31 January 2011

  3. Dit recept heb ik al eens gemaakt maar dan van de Monchou site…komt op het zelfde neer….erg lekker http://www.monchou.nl/recepten/kersentaart.aspx

    Lammert Bos op 22 February 2011

  4. Erg lekkere taart, ik maak m vaak.

    Tip voor het vervangen van de vlaaivulling/topping: Koop een pot kersen of aardbeien.

    Laat de kersen uitlekken en vang daarbij het sap op. Breng, op 6eetlepel na het sap aan de kook. Meng geleidelijk 3el sap op met 35gram maïzena en 50 gram suiker, voeg dan geleidelijk nog 3el toe. (dit moet met beleid anders krijg je klontjes). Nu geleidelijk het papje aan het warme kersensap toevoegen en ca 1 minuut zachtjes koken. Roer de kersen erdoorheen en laat afkoelen.

    Anna op 8 March 2011

  5. Hoi Anna, Wat leuk! Dat ga ik zeker eens proberen. Bedankt voor de tip! Veel groeten, Lisa

    Lisa op 9 March 2011

  6. Nog een variatie: maak de bodem van verkruimelde chocolate chip cookies gemengd met ongeveer twee eetlepels abrikozenjam. Ook heel erg lekker!

    Tom op 12 May 2011

  7. Hallo Lisa, zou ik deze ook kunnen maken in een vorm van 20 cm?

    En is er een reden waarom ik de kersen er pas net voordat ik ga serveren erop moet doen, is het een ramp als ik het in de middag al de kersen erop doe en dan ook de vorm eraf haal en bewaar in de koelkast tot in de avond. De rest maak ik wel een dag van te voren dan..

    Ik wil m namelijk al meenemen in de middag dan en dan zonder vorm

    Tamara op 26 December 2011

  8. Hoi Tamara, dat kan wel, maar dan wordt je taart wel wat lager. Het is niet erg als je de kersen er wat eerder op doet, als de vulling maar stijf is voordat je de kersen erop schept. Dus als je alles een dag van tevoren maakt en vervolgens een dag later de kersen erop schept, is het geen probleem. Veel groeten en succes met de taart! Veel groeten, Lisa

    Lisa op 26 December 2011

  9. hallo ik ben dol op monchou taart met kersen maar sinsdien er geen jonkerfris vlaaivulling kersen meer is vind ik het niet meer zo lekker nu heeft hak ook de vlaaivulling kersen maar die vind ik te zuur en overheersend .

    janny van oenen op 4 March 2012

  10. Wat is monchou? :-/

    Marie op 13 June 2012

  11. Hoi Marie, Monchou is een soort roomkaas. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 13 June 2012

  12. Een taart met speciale herinneringen. Mijn moeder bracht altijd kersentaart met amandelspijs mee als ze bij ons op bezoek kwam. Helaas is zij al een aantal jaren niet meer onder ons. Maar, als we het over haar hebben, dan komt de taart ook altijd ter sprake.

    Met vaderdag in zicht wilde ik een taart maken dat snel en eenvoudig te maken was, hierbij kwam “mijn moeder’s” kersentaart in beeld.

    Ik zocht en vond dit recept dat er veel op lijkt, ik voegde er zelf nog een laagje amandelspijs aan toe én “mijn moeder’s” kersentaart is weer helemaal terug!

    Bedankt voor het delen.

    Alizzia op 17 June 2012

  13. Hoi Alizzia, wat een mooi verhaal! Met amandelspijs, dat lijkt me een aparte combinatie. Gaan we zeker een keer proberen! Bedankt voor je reactie. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 17 June 2012

  14. Ik maak ook vaak monchoutaart. Iedereen lust het eigenlijk! Zelf maak ik de bodem vaak met bastogne, heeft net iets meer smaak.

    Ann op 16 July 2012

  15. Ik heb je taart gemaakt en wij vonden hem heerlijk. Nu gaat het recept de hele familie rond.

    Riet op 12 January 2013

  16. Hoi Lisa, dat ziet er enorm lekker uit! maar een vraagje: hoe groot moet de springvorm zijn?? Groetjes Femke

    Femke op 16 March 2013

  17. Hoi Femke, voor deze hoeveelheden zou ik een springvorm van 18 cm gebruiken. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 25 March 2013

  18. Hallo Lisa en Arjan.

    Ik ga deze taart morgen maken,ik hoorde van Maaike dat die zo lekker was.Ik zie hier weer heerlijke recepten op staan,jullie maken het mij moeilijk welke ik moet kiezen.Lieve groetjes van ons, Harry en Carolien.

    Carolien op 6 June 2013

  19. Ha Carolien, wat leuk! Deze is inderdaad erg lekker, krijg er meteen weer zin in ;). Ik hoop dat hij goed gelukt is! Veel liefs, Lisa (& Arjan)

    Lisa op 8 June 2013

  20. Hallo Lisa, Mag ik vragen hoe hoog jou 18cm springvorm is? En waar je hem vandaan hebt? Groet Jildau

    Jildau op 4 July 2013

  21. Hoi Jildau, mijn springvorm is zo’n 10 cm hoog. Ik kocht ‘m bij Blokker. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 11 July 2013

  22. Hallo,

    Waar kan ik de kersen taarvulling kopen?

    Groeten

    Ouiam op 3 December 2013

  23. Hoi Quiam, de kersentaartvulling vind je bij de bakproducten. Het zit in een blikje. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 3 December 2013

  24. Hoi Lisa,

    Bij de AH hebben ze die ook toch? Van Hak merk??

    Heel erg bedankt voor je antwoord.

    Groeten Ouiam

    Ouiam op 3 December 2013

  25. Klopt!

    Lisa op 4 December 2013

  26. Dag Lisa,

    Ik heb je taart gemaakt super lekker was die. Heel erg bedankt. Ik wil hem voor morgen weer maken. Alleen ik ben vergeten of ik roomboter of gewone boter had gebruikt!!!

    Wat moet het zijn???

    Liefs Ouiam

    Ouiam op 27 December 2013

  27. Hoi Quiam, Wat leuk om te horen! Ik zou roomboter gebruiken. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 27 December 2013

  28. Toprecept! Dankjewel!

    Ik heb gehakte pure chocolade toegevoegd aan het roommengsel. Stracciatella-taart tot gevolg, heerlijk! (En de kersen dus gelaten voor wat het was..)

    Desiree op 4 January 2014

  29. Mijn monchou/slagroom mengsel werd niet stijf, wat doe ik verkeerd?

    Janneke op 16 February 2014

  30. Hoi Janneke, ik denk dat je dan niet lang genoeg geklopt hebt. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 16 February 2014

Reactie achterlaten

Je gegevens
  1. *
  2. *

Let op: om SPAM te voorkomen moeten reacties eerst goedgekeurd worden voor ze bij het recept verschijnen. Wees geduldig!