Home Page › Wereld › Amerika ›
Twixbrownies met karamel
Brownies, gevuld met karamel en Twix.
Deze brownies zijn heerlijk, maar over de top tegelijkertijd, perfect voor Kerstmis dus. De Amerikanen zijn nogal fan van zoetigheid in andere zoetigheid stoppen (al doen ze dat ook met hartig eten, kijk bijvoorbeeld eens bij deze ‘Turducken‘). Nou zijn wij dol op brownies en Twixen, dus deze wilden we wel een keer proberen. De brownies zijn erg lekker, perfect als toetje met een bolletje ijs. Dit recept maakt een enorme hoeveelheid brownies (24), je kunt ze invriezen, maar je kunt het recept ook gewoon halveren. Het recept komt van deze website.
Probeer ook eens Snickers shortbread, brownies met mascarpone of millionaire’s shortbread.
Ingrediënten
- 200 gram Twix
- 375 gram kristalsuiker
- 230 gram ongezouten roomboter
- 60 gram cacaopoeder
- 120 gram bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 2 theelepels vanille-extract
- 4 eieren
- 1/4 theelepel zout
- 2 eetlepels Bebogeen (karamel)
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal van 23 bij 33 cm in met boter. Beleg de onderkant met bakpapier. Zet apart.
-
Stop de boter in een pannetje en smelt hem op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur en zet apart. Snij ondertussen de Twix in stukjes.
-
Stop de suiker en de vanille in een kom. Giet de boter erbij en klop door elkaar.
-
Voeg de eieren toe, klop goed na toevoeging van elk ei. Voeg het cacaopoeder toe. Roer door elkaar.
-
Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe. Schep door elkaar en voeg als laatste de stukjes Twix toe. Roer weer even door elkaar.
-
Meng de Bebogeen met 2 eetlepels heet water, roer goed door elkaar. Laat theelepels vallen in het beslag. Gebruik een prikker om de karamel door het beslag heen te marmeren.
-
Bak de brownies 35 – 40 minuten of totdat een prikker schoon uit de brownies komt. Laat ze helemaal afkoelen. Snij ze dan in stukken en serveer.
2 Reacties
• Maran op 16 March 2013 ∞
• Lisa op 25 March 2013 ∞