Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Snickers shortbread
Een heerlijke variant op de millionaire's shortbread, met pinda's.
Dit wilde ik al een tijdje proberen: een millionaire’s shortbread maken met een chocoladebodem en pinda’s in de vulling. Het was een succes! Als je van Snickers houdt, is dit zeker een aanrader. Ik gebruik hele pinda’s, maar je kunt ze halveren als je dat lekkerder vindt.
Probeer ook eens millionaire’s shortbread, rocky road cake met witte chocola of rocky karamel.
Ingrediënten
Voor de bodem
- 140 gram bloem
- 40 gram cacaopoeder
- 70 gram kristalsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 100 gram roomboter
- snuf zout
Voor de karamellaag
- 50 gram roomboter
- 400 gram zoete, gecondenseerde melk
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
- 150 gram pinda’s
Voor de bovenkant
- 200 gram melkchocola
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Snijd de boter in blokjes en meng met de bloem, zout, cacaopoeder, suiker en vanille extract. Kneed tot een samenhangend deeg.
-
Beleg een rechthoekig bakblik (ongeveer 20 bij 30 cm) met bakpapier. Druk het deeg erin en verdeel gelijkmatig over de bodem.
-
Zet de vorm in de oven en bak voor 15 – 17 minuten of totdat de bovenkant enigszins gerezen is en er droog uit ziet. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen in het blik.
-
Smelt de boter in een steelpan. Voeg de gecondenseerde melk en de basterdsuiker toe. Verwarm op laag vuur totdat alle suiker opgelost is. Zet het vuur dan hoger en klop met een garde. Breng aan de kook en laat 10 – 12 minuten koken terwijl je blijft kloppen met een garde. Zorg dat je de pan niet alleen laat, dan brandt de karamel aan en krijg je stukjes in je karamel. De karamel is klaar als hij genoeg ingedikt is, als je roert met de garde moet je de bodem even kunnen zien.
-
Haal de pan van het vuur roer de pinda’s erdoorheen. Giet dan meteen de karamel over de koek heen. Verdeel met een lepel over de bodem. Laat minstens een uur afkoelen voordat je de chocola erover gaat gieten, anders mengen de lagen.
-
Smelt de melkchocolade au bain marie (in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water) of op laag vermogen in de magnetron. Verspreid over de afgekoelde karamel. Zorg dat de hele bovenkant bedekt is. Laat de koek afkoelen en bewaar hem in de koelkast. Snij in stukken.
24 Reacties
• caroline brouwer op 19 August 2011 ∞
• Kelly op 19 August 2011 ∞
• Lisa op 19 August 2011 ∞
• Milja op 19 August 2011 ∞
• Daisy op 20 August 2011 ∞
• fatima op 8 September 2011 ∞
• Lisa op 9 September 2011 ∞
• Renate op 12 October 2011 ∞
• Sanne op 10 February 2012 ∞
• Lisa op 10 February 2012 ∞
• Marita op 19 March 2012 ∞
• Janna op 28 April 2012 ∞
• Marja op 1 May 2012 ∞
• Lisa op 13 May 2012 ∞
• Syrai op 4 June 2012 ∞
• Lisa op 5 June 2012 ∞
• sabrina op 6 June 2012 ∞
• Lisa op 6 June 2012 ∞
• Syria op 8 June 2012 ∞
• Janna op 29 June 2012 ∞
• Lisa op 29 June 2012 ∞
• Patricia op 13 August 2012 ∞
• Annet op 6 November 2012 ∞
• Lisa op 6 November 2012 ∞