Home Page › Diner ›
Kikkererwtensalade met pompoen en geitenkaas
Een lekkere, snelle maaltijd.
Dit gerecht heb ik gemaakt met restjes uit de koelkast en het was een erg lekkere combinatie.
Probeer ook eens kikkererwtensalade met chorizo en feta, tonijnsalade met kikkererwten of gierstsalade met courgette en granaatappel.
Ingrediënten
- 1 blik (325 gram) kikkererwten
- 150 gram verse spinazie
- 450 gram pompoen
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel versgehakte rozemarijn
- mespunt chilivlokken
- 75 gram zachte geitenkaas
- versgemalen zout en peper
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg een bakplaat met bakpapier.
-
Schil de pompoen, verwijder de pitten en de draderige stukken en snij in kleine blokjes. Meng de rozemarijn met een eetlepel olijfolie en zout en peper en roer door de pompoenblokjes heen. Verspreid de pompoen over de bakplaat en rooster de stukjes 25 minuten in de oven (of totdat ze gaar zijn).
-
Was en halveer de paprika. Verwijder de zaadjes en de steel en snij het vruchtvlees in dunne reepjes. Halveer deze vervolgens. Pel de knoflook, halveer in de lengte en snij vervolgens in hele dunne stukjes. Stop de andere eetlepel olijfolie in een hapjespan en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en roerbak voor een paar minuut. Voeg vervolgens de knoflook toe en roerbak opnieuw voor een paar minuten.
-
Voeg de spinazie en de chilipeper toe. Roerbak voor een paar minuten of totdat de spinazie geslonken is.
-
Giet de kikkererwten af, voeg ze toe aan het spinaziemengsel en roerbak opnieuw voor een paar minuten of totdat alles goed heet is.
-
Voeg de geroosterde pompoen toe en schep door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over twee borden en verbrokkel de geitenkaas eroverheen. Serveer meteen.
Er zijn nog geen reacties.