Home Page › Wereld › Amerika ›
Brownies met mascarpone
Heerlijke, zachte chocoladebrownies met een mascarponevulling.
Mascarpone is een Italiaanse roomkaas. Het is een stevige, romige kaas die erg goed past bij de chocoladerige brownies. Voor dit recept is gebruik gemaakt van een bakvorm van 20 bij 12 cm.
Kijk ook eens bij brownie cupcakes, Wicky Wacky cake of Rocky Road Cake.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 125 gram pure chocola
- 125 gram roomboter
- 75 gram bloem
- 200 gram mascarpone
Bereidingswijze & foto's
-
Smelt in een steelpan de boter op laag vuur.
-
Breek de chocola in stukjes en voeg toe aan de boter. Laat zachtjes smelten. Haal de pan, zodra de chocola gesmolten is, van het vuur en laat even afkoelen.
-
Meng in een kom de eieren en de basterdsuiker.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Roer de chocoladeboter door het eimengsel.
-
Zeef de bloem en schep het met een spatel door het chocolademengsel.
-
Beleg een bakblik (ongeveer 20 bij 15 cm) met bakpapier.
-
Schep de helft van het chocolademengsel op het bakpapier.
-
Schep vervolgens de mascarpone bovenop het chocolademengsel.
-
Giet de rest van het chocolademengsel over de roomkaas heen en verspreid met een spatel of de bolle kant van een lepel.
-
Zet de brownie voor 25 minuten in de oven. De bovenkant moet droog zijn, de binnenkant blijft een beetje zacht en kleverig.
-
Laat afkoelen en snijd in stukjes.
5 Reacties
• Karoline op 1 February 2012 ∞
• Lisa op 1 February 2012 ∞
• Iris op 17 May 2012 ∞
• laura op 26 September 2012 ∞
• silvia op 6 October 2012 ∞