Brownies met mascarpone

Heerlijke, zachte chocoladebrownies met een mascarponevulling.

Mascarpone is een Italiaanse roomkaas. Het is een stevige, romige kaas die erg goed past bij de chocoladerige brownies. Voor dit recept is gebruik gemaakt van een bakvorm van 20 bij 12 cm.

Kijk ook eens bij brownie cupcakes, Wicky Wacky cake of Rocky Road Cake.

Brownies met mascarpone
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
12 brownies

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 125 gram pure chocola
  • 125 gram roomboter
  • 75 gram bloem
  • 200 gram mascarpone

Bereidingswijze & foto's

  1. Smelt in een steelpan de boter op laag vuur.

  2. Breek de chocola in stukjes en voeg toe aan de boter. Laat zachtjes smelten. Haal de pan, zodra de chocola gesmolten is, van het vuur en laat even afkoelen.

  3. Meng in een kom de eieren en de basterdsuiker.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Roer de chocoladeboter door het eimengsel.

  6. Zeef de bloem en schep het met een spatel door het chocolademengsel. 3304791100_79693056402

  7. Beleg een bakblik (ongeveer 20 bij 15 cm) met bakpapier.

  8. Schep de helft van het chocolademengsel op het bakpapier.

  9. Schep vervolgens de mascarpone bovenop het chocolademengsel. 3303963327_02584b56ff2 3304793392_1f297764892

  10. Giet de rest van het chocolademengsel over de roomkaas heen en verspreid met een spatel of de bolle kant van een lepel. 3304794992_5ce74eccd62

  11. Zet de brownie voor 25 minuten in de oven. De bovenkant moet droog zijn, de binnenkant blijft een beetje zacht en kleverig.

  12. Laat afkoelen en snijd in stukjes.

3304801548_533acd778a2

5 Reacties

  1. ik zocht iets snel en makkelijks, nou DIT is het hoor, echt heerlijk veel te gevaarlijk lekker :-)

    Karoline op 1 February 2012

  2. Haha, hartstikke leuk om te horen Karoline! Bedankt voor je reactie. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 1 February 2012

  3. Echt een super lekker en makkelijk recept!!! TOP!

    Iris op 17 May 2012

  4. hij was heel erg lekker! jammer genoeg had ik alleen een schaal 2x zo groot.. ik snapte al niet waarom die van mij zo enorm plat was!

    laura op 26 September 2012

  5. Leuk recept, origineel bedacht! Ik had ze de eerste keer met (de gewone) pure chocola van Cote D’Or gemaakt, maar dat was geen succes, want daardoor werden ze veel te zoet. Kwam er achter dat die chocola minder cacao en meer suiker bevat dan de meeste andere merken. Nu heb ik ze gemaakt met 70% pure bio chocola en ze zijn heerlijk!! Het snijden lukt niet echt, alles valt uit elkaar, maar de smaak is er gelukkig niet minder om :-)

    silvia op 6 October 2012

Reactie achterlaten