Pestokoekjes

Bladerdeeghapjes met pesto

Snelle koekjes met bladerdeeg, makkelijk te maken en ideaal als hartig hapje op een feestje. Als je wil, kun je natuurlijk zelfgemaakte pesto gebruiken.

Probeer ook eens bladerdeeghapjes met blauwe kaas en dadels, kaasstengels of kaaskoekjes.

Hapjes hartig hapje pesto pestokoekjes snack
Pestokoekjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
12 stuks

Ingrediënten

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 1,5 eetlepel pesto

Bereidingswijze & foto's

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg een bakplaat met bakpapier.

  2. Smeer de plakjes bladerdeeg in met de pesto.

  3. Rol een van de plakjes op (niet te strak, maar ook niet te los). Leg hem aan het begin van het volgende plakje en rol hem zo verder op.

  4. Snij de rol met een scherp mes in twaalf plakjes. Leg de plakjes op de bakplaat.

  5. Bak de bladerdeegkoekjes 13 – 15 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Serveer warm.

4 Reacties

  1. Oh dat is lekker! Die heb ik zelf ook al een paar keer gemaakt om mijn bladerdeeg op te maken!

    Marita op 14 November 2013

  2. Koud niet lekker?

    Lili op 15 November 2013

  3. Heerlijk en o-zo-makkelijk! Ook lekker op tafel straks op 5 Dec. Wat is het altijd heerlijk om een beetje ‘rond te struinen’ op je blog…geniet alleen al van het kijken en lezen…laat staan als er dan ook nog iets gebakken gaat worden! Ga maar lekker zo door!

    Jacobiene op 15 November 2013

  4. @ Marita Ideaal hè!
    @ Lili Ik vind ze warm het lekkerst. Maar dat vind ik bij de meeste bladerdeegsnacks eigenlijk wel.
    @ Jacobiene Wat ontzettend lief!! Hartstikke leuk om te horen.

    Lisa op 16 November 2013

Reactie achterlaten