Home Page › Diner ›
Spinaziesalade met krieltjes en spekjes
Een heerlijke maaltijdsalade!
Dit recept komt van deze site. Gebruik voor dit recept krieltjes die je met schil kunt eten.
Probeer ook eens Griekse salade met kip, pastasalade met gerookte kip en pesto of Jamie’s caesarsalade.
Ingrediënten
- 8 krieltjes
- 2 handen verse spinazie
- 100 gram spekblokjes
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
Voor de dressing:
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel balsamico-azijn
- 1 eetlepel mayonaise
- aantal druppels tabasco
- Naar smaak zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Stop de krieltjes in een pan met ruim water. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten koken of totdat ze gaar zijn. Giet ze af, laat even afkoelen en halveer ze dan.
-
Rooster ondertussen de amandelen in een bakpan zonder boter of olie totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.
-
Stop de spekjes in de pan en bak ze zonder boter of olie in ongeveer 5 minuten gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
Meng de olijfolie, balsamico-azijn, mayonaise en de tabasco in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper.
-
Stop de warme aardappelpartjes in een kom en hussel met de helft van de dressing.
-
Verdeel de spinazie over de borden. Besprenkel met de dressing en spekjes. Verdeel de aardappels eroverheen en bestrooi met amandelen.
Er zijn nog geen reacties.