Home Page › Hapjes ›
Mini-bladerdeegtaartjes met tomaat en rozemarijn
Deze hapjes zijn heerlijk, hartstikke simpel om te maken en perfect als hartig hapje op een feestje. Het recept komt uit Delia’s Happy Christmas. Delia gebruikt verse tijm in plaats van verse rozemarijn.
Probeer ook eens uientaartjes met rozemarijn, chorizotaartjes met Parmezaanse kaas of gevulde tomaten.
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 2 theelepels Dijonmosterd
- 1 takje verse rozemarijn
- 6 cherrytomaten
- 2 theelepels olijfolie
- naar smaak zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg een bakplaat met bakpapier.
-
Neem een uitsteker met een diameter van ongeveer 5 cm. Steek vier rondjes uit elk plakje bladerdeeg. Leg de cirkels op de bakplaat. Prik met een vork twee keer in elk rondje.
-
Besmeer elk stukje bladerdeeg met wat mosterd.
-
Was de cherrytomaten en snij elke tomaat in drie plakjes. Hak de rozemarijn fijn.
-
Leg op elk stukje bladerdeeg een stukje tomaat (de buitenste kanten met de bolle kant naar beneden). Bestrooi de tomaat met de verse rozemarijn en besprenkel met een klein beetje olijfolie. Breng op smaak met een klein beetje zout en peper.
-
Bak de taartjes voor 15 – 18 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Serveer warm.
1 reactie
• Marita op 12 December 2013 ∞