Home Page › Diner ›
Romige pasta met gekarameliseerde ui
Een heerlijk pastagerecht met gekarameliseerde ui, pijnboompitten, room en Parmezaanse kaas.
Dit is echt een pasta voor de wintermaanden: romig en vullend. Het karameliseren van de ui kost even wat tijd, maar dat kun je ook eerder doen. Serveer er een lekkere frisse salade bij. Het recept voor deze pasta komt uit In the Mood for Food van Jo Pratt. De zoete sherry kun je vervangen door Madeira of Marsala.
Probeer ook eens romige pasta met zalm en asperges, mac ‘n cheese of spaghetti in paprikasaus.
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 gram boter
- 4 grote uien
- 500 gram tagliatelle
- 100 gram pijnboompitten
- 100 ml zoete sherry
- 300 ml kookroom
- 2 theelepels Dijonmosterd
- 15 gram verse peterselie
- 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
- versgemalen zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de uien en snij ze in dunne ringen.
-
Verwarm de olijfolie in de boter in een grote bakpan en voeg de uien toe. Laat de uien op middellaag vuur karameliseren terwijl je af en toe roert. Dit duurt ongeveer 30 minuten. De uien zijn dan heel zacht en goudbruin.
-
Zet ondertussen een pan met water op het vuur om de pasta straks in te koken. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder boter of olie totdat ze goudbruin zijn, zet apart. Hak de peterselie grof.
-
Stop de tagliatelle in de pan met kokend water en kook gaar volgens de instructies op de verpakking.
-
Zet ondertussen het vuur onder de uien hoger. Voeg de zoete sherry toe en laat koken totdat het bijna verdampt is. Voeg de room, mosterd, peterselie en de pijnboompitten toe. Laat een paar minuten zachtjes koken.
-
Voeg de Parmezaanse kaas toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
-
Giet de tagliatelle af, bewaar een paar eetlepels van het kookvocht. Voeg de pasta met het kookvocht toe aan de saus en meng goed door elkaar. Schep op borden en serveer meteen.
2 Reacties
• Maxime op 10 December 2013 ∞
• Lisa op 11 December 2013 ∞