Pastasalade met gerookte kip en pesto

Een salade met pasta. Simpel & snel!

Op het volgende recept kun je eindeloos variëren. Eigenlijk kun je gewoon toevoegen wat je in huis hebt. Dit recept is dan ook maar een voorbeeld en zeker geen standaardversie. Zo lang je de pasta combineert met pesto en rucola als basis kan er weinig mis gaan!

Probeer ook eens deze carpaccio, aardappelsalade of warme kip-currysalade.

Pastasalade met gerookte kip en pesto
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram ongekookte pasta
  • 6 el pesto
  • 3 el olijven
  • 2 el zongedroogde tomaten
  • 200 gram rucola sla
  • 1 bol mozzarella
  • 200 gram gerookte kip
  • 50 gram rozijnen
  • 20 gram pijnboompitten

Bereidingswijze & foto's

  1. Kook de pasta en laat deze afkoelen.

  2. Snij de mozzarella in stukjes.

  3. Meng in een grote kom de olijven, zongedroogde tomaten, rucola,de mozzarella, de gerookte kip, pijnboompitten en de rozijnen. dsc_0062 dsc_00614

  4. Schep de afgekoelde pasta door het mengsel.

  5. Voeg de pesto toe en roer alles goed door elkaar. dsc_00602

dsc_00145

12 Reacties

  1. Vandaag gemaakt..erg lekker!

    Monique op 1 July 2010

  2. Gemaakt op 13 febr.2011. Smullen en smullen. Tip: gezien de hoeveelheden pasta en rucola is het raadzaam een grote soeppan te gebruiken om alles te mengen (heeft een tupperware kom, een glazen schaal geduurd voordat ik daar achter kwam….lol). Volgende keer gooi ik er nog een bolletje mozarella bij want hij verdween in het niet.

    Groetjes, Lammert http://www.lammertbos.blogspot.com

    Lammert Bos op 13 February 2011

  3. Heel leuk om te horen! Dat van die grote kom is inderdaad een goede tip. Ik zal het nog even in het recept zetten. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 13 February 2011

  4. Gister deze salade gemaakt voor een lunch op kantoor en hij viel heel erg in de smaak. En inderdaad een grote soeppan is beter, gezien de hoeveelheid.

    Sandra op 31 August 2011

  5. Hoi Sandra, hartstikke leuk om te horen! Bedankt voor je reactie. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 9 September 2011

  6. Heerlijk!! Ik maak deze pastasalade vegetarisch, zonder gerookte kip. En ik voeg rode paprika extra toe. Heb je nog meer suggesties voor groentes die ik zou kunnen toevoegen?

    Judith op 18 May 2012

  7. Ik moet weer een warm en koud buffet maken, deze salade komt er zeker bij te staan.

    Thea op 26 May 2012

  8. Vanmorgen deze heerlijke pastasalade gemaakt voor bij een gezellige familie-lunch. We hebben er allemaal lekker van zitten smullen en de reacties waren super positief! Bedankt voor dit heerlijke recept en al het lekkers op jullie site…

    Marja op 1 July 2012

  9. @ Judith je kunt er eigenlijk allerlei dingen aan toevoegen. Wat fijngesneden wortel of bleekselderij is ook erg lekker.


    @ Thea hartstikke leuk!


    @ Marja blij om te horen dat hij in de smaak is gevallen! Bedankt voor je reactie.

    Lisa op 2 July 2012

  10. Wat een ontzettend lekkere salade zeg! Geldt trouwens voor wel meer gerechten op jullie site. Heb al veel dingen geprobeerd en met veel plezier opgegeten!

    Loes op 13 July 2013

  11. Vorig weekend de salade gemaakt, voor 2 pers. ruim voldoende. Meer dan heerlijk. Het is zó lekker dat ik de salade maak op mijn tuinfeest eind van de maand. Weet zeker dat het een succes wordt en dat ik het recept moet doorgeven !!!!

    Groetjes, Landa

    Landa van Haren op 7 August 2013

  12. Oh, nog in mijn enthousiasme vergeten te vragen: welke pesto moet het eigenlijk zijn: de rode(tomaat) of de groene (olijf), en kan ik er ook een extra “bite” aan geven door bv verse peterselie of basilicum of oregano toe te voegen? Weet niet goed welke combi past….

    Alvast bedankt !

    Landa van Haren op 7 August 2013

Reactie achterlaten

Je gegevens
  1. *
  2. *

Let op: om SPAM te voorkomen moeten reacties eerst goedgekeurd worden voor ze bij het recept verschijnen. Wees geduldig!