Ainsley’s clubsandwich

Een Amerikaanse sandwich met drie lagen.

Het recept voor dit lekkere broodje komt uit Ainsley’s Friends and Family Cookbook. Het is niet moeilijk om te maken en erg lekker! Ik heb de sla vervangen door komkommer.

Probeer ook eens deze clubsandwich met Parmezaanse kaas, deze Italiaanse steak sandwich of deze caesarbol.

clubsandwich mayonaise mosterd witbrood
Ainsley’s clubsandwich
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 12 plakjes bacon
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 12 sneetjes witbrood
  • halve komkommer
  • 10 cherrytomaten
  • 1 kleine ui
  • 100 gram flinterdunne kipfilet
  • 4 plakjes jongbelegen kaas

Ainsley Harriott's Friends And Family Cookbook
Ainsley Harriott’s Friends And Family Cookbook Ainsley Harriott op bol.com

Bereidingswijze & foto's

  1. Bak de plakjes bacon in een contactgril of bakpan totdat ze goudbruin beginnen te worden. Zet apart.

  2. Meng de mosterd met de mayonaise in een kommetje en breng op smaak met zout en peper.

  3. Rooster de witte boterhammen. Snij de komkommer en cherrytomaten in plakjes. Pel de ui en snij in flinterdunne ringen.

  4. Neem drie witte boterhammen. Besmeer ze met het mostermengsel. Beleg er een met een kwart van de kipfilet, wat komkommer en tomaten en leg daar een nieuwe boterham op (met de mosterdkant naar boven).

  5. Leg op de nieuwe boterham een kwart van de ui, bacon en de kaas. Leg daar nog wat plakjes komkommer op en sluit af met een boterham (mosterdkant naar beneden).

  6. Herhaal met de rest van de boterhammen. Stop in elke helft een prikker en snij de sandwiches met een scherp mes door. Serveer meteen.

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten