Jamie’s caesarsalade

Een frisse salade met kip, bacon en Parmezaanse kaas.

Dit recept is gebaseerd op de caesarsalade van Jamie Oliver in Thuis bij Jamie. De ciabatta wordt gebakken in de oven en verandert in heerlijke croutons. Wij hebben een ciabatta gebruikt die je nog af moet bakken.

Probeer ook eens Italiaanse spinaziesalade, aardappelsalade met augurk of couscoussalade met geitenkaas.

 

Ingrediënten

  • 4 drumsticks
  • 1 ciabatta
  • 3 takjes, vers rozemarijn
  • 12 dunne plakjes bacon
  • 75 gram, vers Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • 75 gram krulsla
  • 75 gram veldsla
  • 1 citroen
  • 0,5 teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

 

Recept

  • MOEILIJKHEID: Eenvoudig
  • BEREIDINGSTIJD: 30–60 min.
  • AANTAL: 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Snijd de korst van de ciabatta af en snij in repen.dsc_02011
  3. Neem een braadslee of ovenschaal en leg de broodrepen erin.
  4. Verdeel de drumsticks over het brood.dsc_02061
  5. Besprenkel met de olijfolie.
  6. Snijd de rozemarijn fijn en verdeel over de kip en het brood.dsc_02093
  7. Hussel alles door elkaar. Zorg dat de drumsticks weer bovenop liggen en zet de braadslee in de oven.
  8. Laat de kip 45 minuten in de oven bakken. Haal de braadslee daarna uit de oven.
  9. Verdeel de bacon over de kip en ciabatta en zet de braadslee terug in de oven. Bak voor nog eens 15 minuten.dsc_02131dsc_0215
  10. Haal de knoflook door de knoflookpers en pers de citroen uit. Meng samen in een kom.
  11. Rasp de parmezaanse kaas erbij en schep de crème fraiche erdoorheen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  12. Haal het vlees van de botten af. Scheur de bacon en ciabattarepen in stukken.
  13. Verdeel de sla over de borden. Verdeel de kip, croutons en bacon eroverheen. Schep de dressing erop en rasp wat extra Parmezaanse kaas eroverheen.

 


Geplaatst

in

,

door

Tags: