Home Page › Diner ›
Vietnamese rijstrolletjes
Gemarineerd rundvlees, sla en komkommer ingepakt met rijstpapier met een heerlijke dipsaus!
Dit is zowel een makkelijke als een leuke maaltijd. Erg leuk om te serveren als je gasten krijgt. Iedereen kan zijn eigen rolletjes samenstellen. Rijstpapier kun je kopen in een toko. Het vlees moet twee uur marineren, maar verder is het gerecht zo gemaakt. Het recept is gebaseerd op een recept van Bill Granger: Bill’s open kitchen. Probeer ook eens Pho, rundvlees in zwartebonensaus of szechuan-kip.
Ingrediënten
- 400 gram, of runderlappen biefstuk
- 200 gram mihoen
Voor de marinade
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 60 ml vissaus
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Om te serveren
- 1 zak eikenbladsla
- 1, in reepjes gesneden komkommer
- 1, in ringen rode ui
- 16 – 20 velletjes rijstpapier
De dipsaus
- 60 ml vissaus
- 60 ml limoensap
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 eetlepel, wit basterdsuiker
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
Bereidingswijze & foto's
-
Stop alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine of hak alles heel erg fijn. Giet het over het rundvlees heen en zet het vlees 2 uur in de koelkast om te marineren.
-
Maak de mihoen klaar volgens de instructies op de verpakking (laat het ongeveer 5 minuten weken in kokend water).
-
Snij het rundvlees in reepjes. Zet een pan op hoog vuur. Bak de reepjes in een paar minuten rondom bruin op hoog vuur. Leg de reepjes op een warme plaats een paar minuten staan.
-
Maak de dipsaus: snij de knoflook en rode peper heel fijn of stop ze in een blender of keukenmachine. Meng alles goed door elkaar.
-
Zet alle ingrediënten in bakjes op tafel. Zet een bak met warm water klaar om het rijstpapier in het dopen. Laat een velletje rijstpapier zacht worden in het water en beleg met ingrediënten naar keuze. Besprenkel met de dipsaus.
2 Reacties
• Geert van der Heide op 29 October 2009 ∞
• Arjan op 30 October 2009 ∞