Vietnamese rijstrolletjes

Gemarineerd rundvlees, sla en komkommer ingepakt met rijstpapier met een heerlijke dipsaus!

Dit is zowel een makkelijke als een leuke maaltijd. Erg leuk om te serveren als je gasten krijgt. Iedereen kan zijn eigen rolletjes samenstellen. Rijstpapier kun je kopen in een toko. Het vlees moet twee uur marineren, maar verder is het gerecht zo gemaakt. Het recept is gebaseerd op een recept van Bill Granger: Bill’s open kitchen. Probeer ook eens Pho, rundvlees in zwartebonensaus of szechuan-kip.

Bill's Open Kitchen
Bill’s Open Kitchen Bill Granger op bol.com

gemarineerd rundvlees rijstpapier rijstrolletjes vietnamees eten vietnamese dipsaus vietnamese rijstrolletjes
Vietnamese rijstrolletjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram, of runderlappen biefstuk
  • 200 gram mihoen

Voor de marinade

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 60 ml vissaus
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Om te serveren

  • 1 zak eikenbladsla
  • 1, in reepjes gesneden komkommer
  • 1, in ringen rode ui
  • 16 – 20 velletjes rijstpapier

De dipsaus

  • 60 ml vissaus
  • 60 ml limoensap
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel, wit basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper

Bereidingswijze & foto's

  1. Stop alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine of hak alles heel erg fijn. Giet het over het rundvlees heen en zet het vlees 2 uur in de koelkast om te marineren. DSC_0080

  2. Maak de mihoen klaar volgens de instructies op de verpakking (laat het ongeveer 5 minuten weken in kokend water). Vietnamese rijstrolletjes

  3. Snij het rundvlees in reepjes. Zet een pan op hoog vuur. Bak de reepjes in een paar minuten rondom bruin op hoog vuur. Leg de reepjes op een warme plaats een paar minuten staan. DSC_0314

  4. Maak de dipsaus: snij de knoflook en rode peper heel fijn of stop ze in een blender of keukenmachine. Meng alles goed door elkaar. DSC_0320

  5. Zet alle ingrediënten in bakjes op tafel. Zet een bak met warm water klaar om het rijstpapier in het dopen. Laat een velletje rijstpapier zacht worden in het water en beleg met ingrediënten naar keuze. Besprenkel met de dipsaus. DSC_0322 DSC_0330

DSC_0319

DSC_0325

2 Reacties

  1. Wow, ziet er goed en lekker uit! Mooie foto’s maken jullie erbij, wat voor toestel hebben jullie?

    Ga zo door!

    Groetjes, Geert

    Geert van der Heide op 29 October 2009

  2. @Geert: Bedankt! We gebruiken een Nikon D50 met de standaard 18–55mm kitlens en een SB600-flitser.

    Arjan op 30 October 2009

Reactie achterlaten