Broccoli met knoflook en Parmezaanse kaas

Weer eens een andere manier om broccoli te eten.

Wij eten eigenlijk bijna nooit op z’n Hollands aardappels, groente en vlees. Ik moet ook zeggen dat áls we het dan eten, ik eigenlijk niet met veel plezier in de keuken sta. Zo gaan wij ook eigenlijk weinig naar restaurants waar je als hoofdgerecht een flink stuk vlees krijgt en daar dan wat groente en aardappeltjes of frietjes bij. Waar het aan ligt, weet ik niet. Ik ben in ieder geval wel blij dat we het allebei niet zo spannend vinden, anders zat er toch een van ons met tegenzin te eten.

Dit keer hadden we alleen nog wat biologische tartaartjes, broccoli en aardappeltjes die op moesten. Kale broccoli is nou niet heel spannend, dus ik besloot wat te zoeken op Google. Ik kwam uit bij dit recept (heerlijk toch hoe ze bij BBC Good Food broccoli omschrijven als een ‘deep-green vitamin machine’) en besloot er, na het lezen van de reacties, nog wat knoflook aan toe te voegen. Het was erg lekker! Weer eens wat anders dan broccoli met een sausje.

Probeer ook eens citroenlinguine met tonijn en broccoli, Chinese wokschotel met rundvlees en broccoli of gestoomde broccoli met kerriesaus.

Broccoli met knoflook en Parmezaanse kaas
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 - 3 personen

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 15 gram roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • handje Parmezaanse kaas
  • versgemalen zout en peper

Bereidingswijze & foto's

  1. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook.

  2. Snij ondertussen roosjes van de broccoli en was ze in een vergiet.

  3. Kook de broccoli in 3 – 5 minuten gaar. Pel ondertussen de knoflook en snij heel fijn. Giet de broccoli af.

  4. Smelt de boter in een hapjespan. Voeg de knoflook toe en roerbak een minuut of totdat de knoflookstukjes lichtbruin beginnen te worden. Voeg de broccoli, zout en peper toe en roerbak voor een minuut.

  5. Bestrooi de broccoli met de Parmezaanse kaas en schep om. Serveer meteen.

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten