Pho

De Daring Cook's challenge van september: een heerlijke Vietnamese soep met kip en gember.

The October 2009 Daring Cooks’ challenge was brought to us by Jaden of the blog Steamy Kitchen. The recipes are from her new cookbook, The Steamy Kitchen Cookbook.

Probeer ook eens veganistische Indiase dosa’s, paëlla met tilapiafilet, artisjokken en champignons of Oosterse maaltijdsoep met kip, kerrie en kokos.

Pastry, Ragout, soep - 096

mihoen noodlesoep pho vietnamese soep
Pho
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
2 liter soep

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 2 eetlepels korianderzaad
  • 4 kruidnagels
  • 2 stuks steranijs
  • 2 liter kippenbouillon
  • 1/2 ui
  • 7,5 cm gember
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 eetlepel vissaus
  • 500 gram mihoen

Om te serveren

  • 200 gram taugé
  • koriander vers, fijngehakt
  • 1 rode ui
  • 1/2 limoen
  • Chilisaus naar smaak
  • Hoisin saus naar smaak
  • Chilipepers naar smaak

Bereidingswijze & foto's

  1. Rooster het korianderzaad, de kruidnagels en de steranijs voor 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Schep de specerijen uit de pan. Pastry, Ragout, soep - 101

  2. Stop alle soepingrediënten in een grote pan. Pastry, Ragout, soep - 116

  3. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat 20 minuten sudderen. Pastry, Ragout, soep - 121

  4. Haal de kip eruit en scheur het vlees in kleine reepjes. Pastry, Ragout, soep - 148

  5. Proef de soep en voeg eventueel meer vissaus of suiker toe.

  6. Zeef de soep. Pastry, Ragout, soep - 139

  7. Schenk kokend water en leg de mihoen er vier minuten in (of volg de instructies op de verpakking). Pastry, Ragout, soep - 165

  8. Schenk de soep in kommen.

  9. Verdeel de kip en mihoen over de kommen. Zet de rest van de ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen soep vullen. Pastry, Ragout, soep - 169 Pastry, Ragout, soep - 170

Pastry, Ragout, soep - 174

2 Reacties

  1. Beautiful job! The pho looks absolutely amazing =D.

    Lauren op 15 October 2009

  2. Gorgeous Pho..love the rings of red onion floating around the soup. Well done!

    Lisa op 18 October 2009

Reactie achterlaten