Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Tuttifrutti
Gekookte, gedroogde vruchten.
Tuttifrutti hoort voor mij echt bij Kerstmis. Je kunt het serveren als bijgerecht, als toetje, als ontbijt, wat je zelf lekker vindt. Je kunt voor het binden van de saus ook maïzena gebruiken, maar die kan een witte waas geven, vandaar dat ik aardappelzetmeel heb gebruikt.
Probeer ook eens stoofpeertjes, appelcompôte of kerstchutney.
Ingrediënten
- 500 gram gedroogd fruit
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 2 eetlepels aardappelzetmeel
Bereidingswijze & foto's
-
Was het gedroogde fruit. Stop het in een bak en giet er water op totdat ze onder staan. Laat een nacht staan.
-
Stop de vruchten met het kookvocht en de suiker in een pan. Breng aan de kook en laat een half uur koken. Schep dan het fruit er met een schuimspaan uit.
-
Meng het aardappelzetmeel met 2 eetlepels koud water en voeg dan toe aan het vocht. Breng het weer aan de kook en laat koken totdat de saus ingedikt is. Voeg eventueel nog wat aardappelzetmeel toe als je de saus dikker wilt hebben. Giet de saus over de vruchten.
-
Laat de tuttifrutti afkoelen en bewaar in de koelkast.
2 Reacties
• Erica op 21 December 2012 ∞
• Barbara op 21 December 2012 ∞