Tuttifrutti

Gekookte, gedroogde vruchten.

Tuttifrutti hoort voor mij echt bij Kerstmis. Je kunt het serveren als bijgerecht, als toetje, als ontbijt, wat je zelf lekker vindt. Je kunt voor het binden van de saus ook maïzena gebruiken, maar die kan een witte waas geven, vandaar dat ik aardappelzetmeel heb gebruikt.

Probeer ook eens stoofpeertjes, appelcompôte of kerstchutney.

Tuttifrutti
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
8 - 10 personen

Ingrediënten

  • 500 gram gedroogd fruit
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel

Bereidingswijze & foto's

  1. Was het gedroogde fruit. Stop het in een bak en giet er water op totdat ze onder staan. Laat een nacht staan. Tuttifrutti - 01 Tuttifrutti - 02

  2. Stop de vruchten met het kookvocht en de suiker in een pan. Breng aan de kook en laat een half uur koken. Schep dan het fruit er met een schuimspaan uit. Tuttifrutti - 05

  3. Meng het aardappelzetmeel met 2 eetlepels koud water en voeg dan toe aan het vocht. Breng het weer aan de kook en laat koken totdat de saus ingedikt is. Voeg eventueel nog wat aardappelzetmeel toe als je de saus dikker wilt hebben. Giet de saus over de vruchten. Tuttifrutti - 07 Tuttifrutti - 09 Tuttifrutti - 08 Tuttifrutti - 10 Tuttifrutti - 11

  4. Laat de tuttifrutti afkoelen en bewaar in de koelkast.

Tuttifrutti - 15

2 Reacties

  1. O ja, maakte mijn moeder ook altijd met Kerst! Ga ik ook eens proberen!

    Erica op 21 December 2012

  2. Tuttifrutti laat zich heel goed combineren met wild gerechten. Nog wel even wat kaneel er over strooien. Het is bij ons op die manier al een hele oude kerst traditie!

    Barbara op 21 December 2012

Reactie achterlaten