Home Page › Drankjes ›
Irish coffee
Koffie met whiskey en slagroom!
Een paar jaar geleden ging mijn zusje een jaar in Engeland studeren. Dat werd nog een jaar en het jaar daarna verhuisde ze naar Dublin om bij Google te gaan werken. Dat was vorig jaar en ondertussen is ze geswitcht van baan en woont ze samen met een Irishman. Wij hebben nog steeds de (niet zo) stille hoop dat ze ooit nog terugkomt, maar tot die tijd drinken we maar een hoop van deze koffies. Gelukkig is ze wel zo lief om de Facebookpagina van Yummy in my Tummy te moderaten (dus say hi als je ons de volgende keer daar bezoekt :) ). Deze koffie is heerlijk en weer lekker makkelijk. Ik zou zeggen proost (of op z’n Iers: Sláinte!).
Overigens hebben we wel Schotse whisky gebruikt, sorry.
Probeer ook eens warme mokka met kaneel, glühwein uit de Alpen of warme appelwijn.
Ingrediënten
- 300 ml koffie
- 4 theelepels bruine basterdsuiker
- 4 eetlepels whiskey
- 100 ml ongeklopte slagroom
Bereidingswijze & foto's
-
Klop de slagroom met een elektrische mixer tot zachte pieken.
-
Verdeel de koffie over twee glazen. Schep in elk glas twee theelepels suiker en roer goed door elkaar. Voeg vervolgens aan elk glas twee eetlepels whiskey toe en roer weer door elkaar.
-
Schep in elk glas twee eetlepels slagroom en serveer meteen.
1 reactie
• Susy op 10 November 2013 ∞