Frangipanetaart met kersen

Een heerlijke, makkelijke amandeltaart met kersen.

Ik ben echt lyrisch over deze taart, niet alleen is hij makkelijk om te maken en hartstikke lekker, je kunt hem eten als taart bij de koffie maar ook als dessert met een bolletje ijs. Daarnaast kun je allerlei soorten fruit gebruiken. Wij hebben in dit geval kersen uit een pot gebruikt, omdat we die nog hadden, maar je kunt allerlei soorten gebruiken, ook vers fruit. Wij hebben een mengsel gebruikt van ‘gewone’ kersen en amarenakersen. Het recept voor deze taart komt uit Bakeshop favorites van Taste of Home en het recept is van ene Lily Julow uit Florida.

Probeer ook eens deze omgekeerde ananascake, chocoladetaart met verse kersen of monchoutaart met kersen.

amandeltaart amandeltaart met kersen frangipanetaart kersen makkelijk
Frangipanetaart met kersen
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
8 stukken

Ingrediënten

  • 180 gram geblancheerde amandelen
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 1,5 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 40 gram bloem
  • 1/4 theelepel zout
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 15 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 60 ml halfvolle melk
  • 400 gram uitgelekte kersen (of ander fruit)
  • om te serveren poedersuiker

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm (met gekartelde randen en een losse bodem) van 23 cm in met boter. Laat de kersen goed uitlekken in een zeef.

  2. Meng in een keukenmachine de amandelen en de 100 gram suiker. Maal fijn en stop in een kom. Voeg de bloem en het zout toe.

  3. Smelt de 60 gram roomboter, laat even afkoelen en voeg de eieren en melk al kloppend toe.

  4. Giet het botermengsel bij het amandelmengsel en roer goed door elkaar. Schep dit mengsel in de taartvorm en verdeel gelijkmatig over de bodem.

  5. Duw de kersen in het amandelbeslag. Besprenkel met de rest van de suiker. Snij de laatste 15 gram boter in kleine blokjes en verdeel over de taart.

  6. Bak de amandeltaart 40 – 45 minuten in de oven of totdat de korst goudbruin is. Bestrooi met wat poedersuiker. Serveer warm of op kamertemperatuur en bewaar de taart in de koelkast.

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten