Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Brownies uit de voorraadkast
De 'Standby Brownies' van Donna Hay.
Weer een erg lekker recept uit Donna Hay’s Fast, fresh and simple. Ze vertelde in haar programma dat ze dit recept bedacht had, omdat de repen chocola altijd zo snel verdwenen uit de kast. In dit recept wordt alleen cacao gebruikt, geen repen chocola. Het zijn erg lekkere brownies, ze komen zeker op de tweede plek. Al halen ze het niet bij deze, perfecte brownies. De structuur van deze brownies zit tussen fudgeachtig en cakeachtig in. Ideaal als je geen chocola hebt en toch brownies wilt maken. Wij hebben er voor de verandering een eetlepel oploskoffie aan toegevoegd, ook erg lekker.
Probeer ook eens brownies met chili, brownies met aardbeien of deze brownies met cacao.
Ingrediënten
- 150 gram ongezouten roomboter
- 275 gram kristalsuiker
- 75 gram cacao
- 1 theelepel vanille-extract
- 3 eieren
- 75 gram bloem
- 1 eetlepel oploskoffie (poeder)
- Om te serveren poedersuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 160°C. Beleg de onderkant van een bakvorm van 20 cm met bakpapier.
-
Stop de boter met de suiker in een pan. Laat op laag vuur smelten. Voeg de cacao en de oploskoffie toe en roer door elkaar. Haal de pan van het vuur.
-
Stop het chocolademengsel in een kom. Breek de eieren erbij en voeg het vanille-extract toe. Klop met een garde door elkaar.
-
Voeg de bloem toe en klop opnieuw met een garde. Stop meteen met kloppen zodra je geen bloem meer ziet.
-
Giet het beslag in de bakvorm en verdeel over de bodem.
-
Bak de brownie 30 – 35 minuten of totdat het midden van de brownie net gestold is. Laat even afkoelen. Til de brownie dan met bakpapier en al en laat helemaal afkoelen (of eet warm). Snij in 16 stukken en bestrooi eventueel met poedersuiker.
Er zijn nog geen reacties.