Engelse zomerpudding

Een lekkere, zomerse pudding met frambozen, aardbeien en brioche.

Ik gebruikte voor deze Engelse zomerpudding dit recept als basis. Wel heb ik het recept gehalveerd en de soorten fruit aangepast. Dit toetje is makkelijk om te maken, maar je moet het wel een nacht in de koelkast laten staan voordat je het kunt serveren.

Probeer ook eens crumble met frambozen en bramen, bessentaart of aardbeienmoussetaart.

Engelse zomerpudding zomerpudding
Engelse zomerpudding
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 450 gram aardbeien
  • 300 gram frambozen
  • 40 gram fijne kristalsuiker
  • 20 gram vanillesuiker
  • 7 sneetjes brioche
  • Om te serveren aardbeien en frambozen
  • Om te serveren poedersuiker
  • 200 ml slagroom

Bereidingswijze & foto's

  1. Was het fruit en verwijder de kroontjes van de aardbeien.

  2. Beleg een puddingvorm van 700 ml met plastic folie. Zorg ervoor dat de folie ongeveer 15 cm over de rand heen hangt.

  3. Stop de suiker, de vanillesuiker en 3 eetlepels water in een pan. Zet de pan op laag vuur en laat de suiker oplossen. Breng aan de kook en laat 1 minuut koken. Zet het vuur laag en voeg de frambozen toe, laat drie minuten warm worden terwijl je af en toe roert. Haal de pan van het vuur. Zet een zeef op een kom en giet het fruit in de zeef (je bewaart dus het fruit en het sap).

  4. Snij sneetjes van de brioche. Ik heb de korst verwijderd, maar eigenlijk is dat niet nodig, omdat brioche al erg zacht is. Haal de plakjes door het fruitsap. Het maakt niet uit als de binnenkant nog niet helemaal rood is, als je maar zorgt dat de buitenkant wel rood van het sap is (dat zie je namelijk als je de pudding omdraait). Puzzel de stukjes zo in elkaar dat je de vorm belegd hebt met de brioche. Hou de bovenkant apart.

  5. Meng de frambozen met de aardbeien. Schep in de broodvorm. Dip het laatste stukje brood in het sap en leg op de bovenkant. Duw even aan. Als je nou nog sap over hebt, bewaar het dan om te serveren. Ik had bijna niks over, dus heb dit gewoon over de pudding gesmeerd. Als je de broodstukjes aan de buitenkant goed in het sap geduwd hebt, heb je ook verder geen sap meer nodig.

  6. Leg een bord op de pudding en leg er iets zwaars op (een blik tomaten o.i.d.). Zet de pudding minstens 6 uur of een hele nacht in de koelkast.

  7. Verwijder het blik en het bord. Vouw het plastic open en leg er een omgekeerde serveerschaal op. Draai de pudding om en bestrooi met poedersuiker. Serveer met extra vers fruit en slagroom.

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten