Home Page › Soep ›
Simpele pompoensoep
Een lekkere, simpele pompoensoep.
Het vierde recept voor pompoensoep, ik weet het, maar ik vind het leuk om steeds nieuwe combinaties te proberen. Deze versie is wat romiger en erg simpel om te maken. Probeer ook eens Thaise pompoensoep, goedgevulde pompoensoep of deze klassieke pompoensoep.
Ingrediënten
- 1 kilo flespompoen
- 40 gram boter
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 800 ml groentebouillon
- 1 eetlepel citroensap
- 1 laurierblad
- 250 ml melk
- 1/4 theelepel gemalen gember
- snufje chilipoeder
- Versgemalen zout en peper
- Om te garneren Pecorino
Bereidingswijze & foto's
-
Schil de pompoen, haal de zaadjes eruit en snij de pompoen in blokjes. Pel de ui en knoflook en snij in stukjes.
-
Smelt de boter in een grote soeppan en voeg de ui en knoflook toe. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes bakken terwijl je af en toe roert.
-
Voeg de pompoen toe, roerbak voor 2 minuten.
-
Voeg de bouillon, het laurierblad, het gemberpoeder, chilipoeder en versgemalen zout en peper toe. Roer de citroensap erdoorheen. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Leg de deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes koken.
-
Haal het laurierblad uit de soep en pureer het geheel. Voeg de melk toe en roer door elkaar. Laat even goed heet worden. Proef de soep en voeg eventueel nog wat zout, peper of chilipoeder toe. Serveer met Pecorino.
2 Reacties
• Janna op 30 March 2013 ∞
• Tjarda op 30 September 2013 ∞