Goedgevulde pompoensoep

Een heerlijke pompoensoep met winterpeen, bleekselderij, knoflook, ui en laurierbladeren.

Deze soep heeft een heerlijke smaak: zoet en pittig tegelijk. De crème fraîche maakt het helemaal af. Ik heb een flespompoen gebruikt, maar je kunt ook andere soorten gebruiken. Gebruik groentebouillon voor een vegetarische versie. Probeer ook eens dit recept voor pompoensoep, gevulde pompoen met linzen of maak een pompoentaart!

bleeselderij laurierbladeren pittige pompoensoep winterpeen
Goedgevulde pompoensoep
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
6 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo pompoen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 325 gram winterpeen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 3 gedroogde laurierbladeren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Om te serveren crème fraîche

Bereidingswijze & foto's

  1. Schil de pompoen en halveer hem, haal de pitten eruit en snij het vruchtvlees in blokjes. Pompoensoep - 07 Pompoensoep - 11

  2. Was de bleekselderij en snij in stukjes. Schil de winterpeen en halveer ze horizontaal, snij in stukjes.

  3. Pel de uien en de knoflook en snij in stukjes.

  4. Verhit de olijfolie in een soeppan. Voeg alle groenten toe, behalve de pompoen. Bak het geheel op laag vuur voor 8 minuten totdat het zacht is (laat het niet bruin worden).

  5. Voeg het chilipoeder, de gedroogde oregano en zout en peper toe. Roer door elkaar. Pompoensoep - 16

  6. Voeg de pompoen toe en roer opnieuw. Schenk de bouillon erbij. Pompoensoep - 23

  7. Voeg de laurierbladeren toe en roer door elkaar. Breng de soep aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken. Pompoensoep - 25

  8. Vis de laurierbladeren eruit en proef de soep. Voeg eventueel extra zout en peper toe. Pureer de soep met een staafmixer.

  9. Schep de soep in kommen en roer er per kom een eetlepel crème fraîche doorheen. Bestrooi met peper en serveer! Pompoensoep - 27

Pompoensoep - 34

4 Reacties

  1. De pompoensoep ziet er echt geweldig uit!! Misschien ga ik hem ook een keer proberen!

    Iris op 22 January 2010

  2. nog een tijdbesparende tip: deze flespompoen (ook wel ‘butternut’ pompoen genoemd) hoef je NIET te schillen. Wel grondig wassen. Lekker recept met heerlijke smaak!

    e op 15 September 2011

  3. Deze soep net gemaakt, hij was aldus mijn verloofde ‘de lekkerste pompoensoep ooit’. Hij vroeg trouwens meteen of het een yummy in my tummy recept was hihihi. Had ipv chili poeder cayenne gebruikt, chili was op. Maar hij was werkelijk geweldig!

    Janna op 19 February 2012

  4. Haha, wat leuk om te horen, Janna! Bedankt voor je reactie. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 25 February 2012

Reactie achterlaten