Home Page › Soep ›
Goedgevulde pompoensoep
Een heerlijke pompoensoep met winterpeen, bleekselderij, knoflook, ui en laurierbladeren.
Deze soep heeft een heerlijke smaak: zoet en pittig tegelijk. De crème fraîche maakt het helemaal af. Ik heb een flespompoen gebruikt, maar je kunt ook andere soorten gebruiken. Gebruik groentebouillon voor een vegetarische versie. Probeer ook eens dit recept voor pompoensoep, gevulde pompoen met linzen of maak een pompoentaart!
Ingrediënten
- 1 kilo pompoen
- 2 stengels bleekselderij
- 325 gram winterpeen
- 3 teentjes knoflook
- 2 uien
- 1,5 liter kippenbouillon
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 3 gedroogde laurierbladeren
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Om te serveren crème fraîche
Bereidingswijze & foto's
-
Schil de pompoen en halveer hem, haal de pitten eruit en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Was de bleekselderij en snij in stukjes. Schil de winterpeen en halveer ze horizontaal, snij in stukjes.
-
Pel de uien en de knoflook en snij in stukjes.
-
Verhit de olijfolie in een soeppan. Voeg alle groenten toe, behalve de pompoen. Bak het geheel op laag vuur voor 8 minuten totdat het zacht is (laat het niet bruin worden).
-
Voeg het chilipoeder, de gedroogde oregano en zout en peper toe. Roer door elkaar.
-
Voeg de pompoen toe en roer opnieuw. Schenk de bouillon erbij.
-
Voeg de laurierbladeren toe en roer door elkaar. Breng de soep aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken.
-
Vis de laurierbladeren eruit en proef de soep. Voeg eventueel extra zout en peper toe. Pureer de soep met een staafmixer.
-
Schep de soep in kommen en roer er per kom een eetlepel crème fraîche doorheen. Bestrooi met peper en serveer!
4 Reacties
• Iris op 22 January 2010 ∞
• e op 15 September 2011 ∞
• Janna op 19 February 2012 ∞
• Lisa op 25 February 2012 ∞