Amerikaanse pannenkoeken met bacon

Amerikaanse pannenkoeken met crispy bacon en suikerstroop. Smullen!

Amerikaanse pannenkoeken zijn wat dikker en kleiner dan Nederlandse pannenkoeken. De bacon heb ik eerst gegrild in de oven, wat ‘m heerlijk krokant maakt. Traditioneel moet er over deze pannenkoeken ‘maple syrup’ (of ahornsiroop) gegoten worden, maar wij hebben lichte suikerstroop gebruikt. Ook heerlijk!

Probeer ook eens Nederlandse pannenkoeken, ham in coca cola of Engels ontbijt.

DSC_0210

Amerikaanse pannenkoeken met bacon
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
5 personen

Ingrediënten

  • 175 ml halfvolle melk
  • 125 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • 1 ei
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 50 gram, dun gesneden bacon

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Beleg een bakplaat met aluminiumfolie en leg de plakjes bacon op de plaats. Zorg dat ze ver genoeg uit elkaar liggen (anders worden ze niet krokant). Gril de bacon in de oven voor 6 minuten of totdat ze krokant zijn. Laat ze afkoelen terwijl je de pannenkoeken bakt. DSC_0217 DSC_0241 DSC_0247

  3. Meng de bloem met het bakpoeder en de suiker.

  4. Voeg de melk en het ei toe en klop tot een glad beslag. DSC_0206

  5. Verhit een halve eetlepel olie in de pan. Wacht tot de olie heet is en giet daarna een soeplepel beslag in de pan. Als de bovenkant luchtbelletjes begint te vertonen is de onderkant droog genoeg om de pannenkoek te draaien. Bak voor 1 – 2 minuten aan de andere kant en leg op een bord. Bak zo de pannenkoeken totdat het beslag op is. Met dit recept, heb je genoeg voor ongeveer 5 Amerikaanse pannenkoeken. DSC_0219 DSC_0228 DSC_0243

  6. Beleg de pannenkoeken met bacon en giet de suikerstroop eroverheen. Smakelijk! DSC_0269 DSC_0267

DSC_0277

1 reactie

  1. Heb dit gisteren gegeten. Echt heel erg lekker. Wat ook lekker is om er mais door het pannekoeken beslag te doen. (tip van Jamie hihi)

    Bregje op 20 August 2009

Reactie achterlaten