Engels ontbijt

Geen 'full English breakfast', meer een 'half English breakfast'.

Engels ontbijt bestaat meestal uit ei, bacon, geroosterde boterhammen, champignons, tomaat, bloedworst, witte bonen in tomatensaus en worstjes. Wij maken het zonder de champignons, bloedworst en worstjes. Dikke bacon zoals het in Engeland verkocht wordt, is in Nederland niet makkelijk verkrijgbaar. Wij gebruiken dus dunne plakjes bacon die even lang in de pan moeten als het ei. Als je dikke bacon hebt, bak die dan eerst.

Probeer ook eens witte broodjes, mueslibroodjes of gehaktbrood.

engels ontbijt full english breakfast geroosterde boterhammen ontbijt witte bonen in tomatensaus
Engels ontbijt
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 4 plakjes bacon
  • 2 eieren
  • 200 gram, in tomatensaus witte bonen
  • 4 boterhammen
  • 20 gram bakboter
  • 1 tomaat
  • Peper en zout naar smaak

Gebruik ook eens een grillpan om de bacon en de tomaat te bakken.

Bereidingswijze & foto's

  1. Smelt de boter in de pan. Je kunt de bacon op twee manieren bakken: op het ei of naast het ei. Als je de bacon op het ei legt, wordt het minder knapperig dan als je de bacon op zichzelf bakt.

  2. Breek de eieren in de pan en leg de bacon ernaast of erop. Draai het vuur op middelhoog en laat even bakken. 3415288670_37d0e95e3d

  3. Rooster ondertussen de boterhammen.

  4. Verwarm de witte bonen in tomatensaus in een steelpannetje maar laat niet koken.

  5. Als je het ei met een zachte dooier wil, wacht dan tot het eiwit gestold is en haal het ei uit de pan. Als je het ei met een gekookte dooier wil, leg dan een deksel op de pan en laag zachtjes sudderen. Bestrooi het ei met zout en peper. 3415289896_58b57fb5fd

  6. Halveer de tomaat en bak even kort aan allebei de kanten.

  7. Snijd de boterhammen schuin doormidden op een bord. Schep de witte bonen in tomatensaus ernaast. Leg het ei, de bacon en de tomaat erbij en serveer!

dsc_00011

Er zijn nog geen reacties.