Steak Diane

Biefstuk in een romige saus.

Biefstuk kun je goed serveren als kerstmaaltijd. Je kunt ze natuurlijk gewoon bakken, maar deze saus is net wat spectaculairder. De brandewijn wordt geflambeerd en dat geeft een heerlijke smaak aan de saus. Het recept komt van deze website. Serveer bijvoorbeeld met mosterdaardappeltjes en kerstkoolsla.

Probeer ook eens gevulde kip met Martinisaus, zalm in champagnesaus of gegrilde biefstuk.

Steak Diane
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 2 x 180 gram biefstuk
  • Versgemalen zout en peper
  • 3 sjalotjes
  • 2 theelepels Dijonmosterd
  • 1 eetlepel worcestershire- saus
  • 3 eetlepels rode wijn
  • 3 eetlepels runderbouillon
  • 1 eetlepel brandewijn
  • 3 eetlepels kookroom
  • 1 eetlepel versgehakte peterselie

Bereidingswijze & foto's

  1. Haal de biefstukken een half uur eerder uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Bedek ze vervolgens met plastic folie en sla ze met een vleeshamer of een deegroller uit tot een dikte van 5 millimeter. Pel de sjalotjes en snij fijn.

  2. Smelt de helft van de boter in een pan. Steak Diane - 003

  3. Bestrooi de pepers met zout en peper. Leg ze in de hete boter en bak ze 1 minuut per kant. Haal ze dan uit de pan, leg ze op een bord en bedek met aluminiumfolie. Steak Diane - 005 Steak Diane - 002 Steak Diane - 006 Steak Diane - 010

  4. Draai het vuur laag en voeg de rest van de boter toe. Stop de sjalotjes in de pan en bak 8 minuten op laag vuur of totdat ze zacht zijn. Steak Diane - 012

  5. Voeg de Dijonmosterd en de worcestershiresaus toe en roer goed door elkaar. Steak Diane - 015 Steak Diane - 016

  6. Voeg de rode wijn en de runderbouillon toe en breng aan de kook. Kook totdat je nog tweederde van de saus over hebt. Steak Diane - 018 Steak Diane - 020

  7. Voeg de brandewijn toe en steek het aan zodat de alcohol weg kan branden. Laat de vlammen doven en voeg dan de room toe. Kook op hoog vuur voor ongeveer 3 minuten, totdat je een saus hebt met de dikte van ongeslagen room. Steak Diane - 022 Steak Diane - 033 Steak Diane - 037 Steak Diane - 039

  8. Voeg de peterselie toe (houd eventueel wat achter om later over de biefstuk te strooien) en breng op smaak met zout en peper. Steak Diane - 040

  9. Leg de biefstukken weer in de pan en laat warm worden (laat de saus niet meer koken). Steak Diane - 041

  10. Leg de biefstuk op een warm bord of in een warme schaal, giet de saus eroverheen en serveer.

Steak Diane - 055

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten