Home Page › Diner › Hoofdgerecht ›
Steak Diane
Biefstuk in een romige saus.
Biefstuk kun je goed serveren als kerstmaaltijd. Je kunt ze natuurlijk gewoon bakken, maar deze saus is net wat spectaculairder. De brandewijn wordt geflambeerd en dat geeft een heerlijke smaak aan de saus. Het recept komt van deze website. Serveer bijvoorbeeld met mosterdaardappeltjes en kerstkoolsla.
Probeer ook eens gevulde kip met Martinisaus, zalm in champagnesaus of gegrilde biefstuk.
Ingrediënten
- 50 gram boter
- 2 x 180 gram biefstuk
- Versgemalen zout en peper
- 3 sjalotjes
- 2 theelepels Dijonmosterd
- 1 eetlepel worcestershire- saus
- 3 eetlepels rode wijn
- 3 eetlepels runderbouillon
- 1 eetlepel brandewijn
- 3 eetlepels kookroom
- 1 eetlepel versgehakte peterselie
Bereidingswijze & foto's
-
Haal de biefstukken een half uur eerder uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Bedek ze vervolgens met plastic folie en sla ze met een vleeshamer of een deegroller uit tot een dikte van 5 millimeter. Pel de sjalotjes en snij fijn.
-
Bestrooi de pepers met zout en peper. Leg ze in de hete boter en bak ze 1 minuut per kant. Haal ze dan uit de pan, leg ze op een bord en bedek met aluminiumfolie.
-
Draai het vuur laag en voeg de rest van de boter toe. Stop de sjalotjes in de pan en bak 8 minuten op laag vuur of totdat ze zacht zijn.
-
Voeg de Dijonmosterd en de worcestershiresaus toe en roer goed door elkaar.
-
Voeg de rode wijn en de runderbouillon toe en breng aan de kook. Kook totdat je nog tweederde van de saus over hebt.
-
Voeg de brandewijn toe en steek het aan zodat de alcohol weg kan branden. Laat de vlammen doven en voeg dan de room toe. Kook op hoog vuur voor ongeveer 3 minuten, totdat je een saus hebt met de dikte van ongeslagen room.
-
Voeg de peterselie toe (houd eventueel wat achter om later over de biefstuk te strooien) en breng op smaak met zout en peper.
-
Leg de biefstukken weer in de pan en laat warm worden (laat de saus niet meer koken).
-
Leg de biefstuk op een warm bord of in een warme schaal, giet de saus eroverheen en serveer.
Er zijn nog geen reacties.