Kruidige chocomel

Een kruidige chocomel met slagroom.

Dit is een erg lekkere chocomel, een beetje een combinatie van chocomel en speculaas. Perfect voor Sinterklaas of een andere dag in een koude wintermaand.

Probeer ook eens warme mokka met kaneel, glühwein uit de Alpen of warme appelwijn.

Kruidige chocomel
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 glazen

Ingrediënten

  • 400 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 4 kardemompeulen
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 100 ml ongeklopte slagroom
  • 1 eetlepel poedersuiker

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de melk in een pannetje. Voeg de cacaopoeder toe en klop door elkaar. Laat langzaam heet worden. Gekruide chocomel - 001 Gekruide chocomel - 002

  2. Pel ondertussen de kardemompeulen en maal de zwarte zaadjes fijn met een vijzel. Meng dit in een kom met de kaneel en het gemberpoeder. Gekruide chocomel - 005 Gekruide chocomel - 007

  3. Voeg het specerijenmengsel en de kristalsuiker toe aan de chocomel. Roer goed door elkaar en breng tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur en schenk de chocomel in glazen. Gekruide chocomel - 011

  4. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Schep op de chocomel en serveer meteen. Gekruide chocomel - 014

Gekruide chocomel - 016

2 Reacties

  1. Ik heb alleen kardemom die al gemalen is. Hoeveel moet ik hiervan gebruiken als ik die ipv de peulen neem?

    Groetjes Janna

    Janna op 11 November 2012

  2. @ Janna dat is wel wat minder lekker hoor. Maar ik denk dat je ongeveer 1/8 – 1/4 theelepel kunt gebruiken. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 11 November 2012

Reactie achterlaten