Home Page › Drankjes ›
Kruidige chocomel
Een kruidige chocomel met slagroom.
Dit is een erg lekkere chocomel, een beetje een combinatie van chocomel en speculaas. Perfect voor Sinterklaas of een andere dag in een koude wintermaand.
Probeer ook eens warme mokka met kaneel, glühwein uit de Alpen of warme appelwijn.
Ingrediënten
- 400 ml halfvolle melk
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1/2 theelepel gemalen kaneel
- 4 kardemompeulen
- 1/4 theelepel gemberpoeder
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 100 ml ongeklopte slagroom
- 1 eetlepel poedersuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de melk in een pannetje. Voeg de cacaopoeder toe en klop door elkaar. Laat langzaam heet worden.
-
Pel ondertussen de kardemompeulen en maal de zwarte zaadjes fijn met een vijzel. Meng dit in een kom met de kaneel en het gemberpoeder.
-
Voeg het specerijenmengsel en de kristalsuiker toe aan de chocomel. Roer goed door elkaar en breng tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur en schenk de chocomel in glazen.
-
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Schep op de chocomel en serveer meteen.
2 Reacties
• Janna op 11 November 2012 ∞
• Lisa op 11 November 2012 ∞