Glühwein uit de Alpen

Een warme wijn voor koude dagen!

Mijn ouders vonden dit de lekkerste glühwein die ze ooit hebben gedronken en wij eerlijk gezegd ook. Naast the usual suspects, voeg je er ook nog cranberrysap aan toe. Het recept komt uit een van mijn favoriete kookboeken van dit moment: Winter in the Alps.

Probeer ook eens deze glühwein, warme appelwijn of vlierbloesemchampagne.

Oh, jingle bells, jingle bells
Jingle all the way
Oh, what fun it is to ride
In a one horse open sleigh

cranberrysap glühwein kruidnagel rode wijn warme wijn
Glühwein uit de Alpen
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
6 - 8 glazen

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 20 kruidnagels
  • 1 fles rode wijn
  • 3 kaneelstokjes
  • 100 gram kristalsuiker
  • 300 ml cranberrysap
  • 300 ml vers sinaasappelsap

Bereidingswijze & foto's

  1. Steek de kruidnagels in de sinaasappel. Stop in een pan met de rode wijn, kaneelstokjes, kristalsuiker, cranberrysap en het verse sinaasappelsap. Glühwein - 001 Glühwein - 003 Glühwein - 006 Glühwein - 011

  2. Zet de pan op het vuur en verwarm totdat het mengsel bijna kookt. Haal de pan dan van het vuur en laat 1 – 2 uur staan zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Glühwein - 013 Glühwein - 016

  3. Als je de wijn wilt serveren: verwarm de wijn zonder hem te laten koken. Schep met een soeplepel in wijnglazen. Je kunt de glühwein ook eerst door een zeef gieten, als je geen vruchtvlees in je wijn wilt.

Glühwein - 047

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten