Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Gekarameliseerde venkel
Heerlijke gekarameliseerde venkel uit de pan.
Het recept voor deze gekarameliseerde venkel komt van Simply recipes en het was echt smullen. Een van de dingen die ik leuk vond aan dit recept, was dat er Pastis (een anijslikeur) in moest. Als je dat liever niet toevoegt (of het niet in huis hebt), zou je ook een steranijs bij de bouillon kunnen doen, of laat het helemaal weg. Ik heb de laatste stap (geraspte sinaasappelschil) overgeslagen (eerlijk gezegd was ik het vergeten, maar ik heb het ook niet gemist). Probeer ook eens venkelsoep, pastaschotel met kip en venkel, salade van venkel of salade van geroosterde groenten.
Ingrediënten
- 3 bollen venkel
- 35 gram roomboter
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel suiker
- 2 eetlepels Pastis
- 120 ml kippenbouillon
- 120 ml water
Bereidingswijze & foto's
-
Snij de boven- en onderkant van de venkel af. Halveer de bollen en snij elke helft in vier stukken. Probeer de kern niet door te snijden, zodat de venkel niet uiteen valt tijdens het bakken.
-
Smelt de boter in een grote bakpan (de venkel moet in één laag passen). Verdeel de venkel over de pan. Bak ze 2 – 4 minuten zonder ze te bewegen totdat ze bruin beginnen te worden. Besprenkel met zout en suiker. Bak ze hierna nog eens 2 minuut. Draai ze dan om en bruin de andere kant.
-
Giet de Pastis erbij als allebei de kanten van de venkel mooi bruin zijn. Draai het vuur naar middelhoof en laat de alcohol verdampen. Giet dan de bouillon en het water erbij.
-
Breng aan de kook, zet het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat de venkel 15 minuten sudderen. Haal dan de deksel weer van de pan, zet het vuur hoog en laat de bouillon indikken tot een saus. Schep de venkel uit de pan en serveer.
1 reactie
• caroline brouwer op 1 April 2011 ∞