Home Page › Diner › Hoofdgerecht ›
Bietentaart met uien
Een vegetarische groentetaart met uien, wortels en bieten.
Het recept voor deze lekkere taart vond ik hier. De Parmezaanse kaas hebben we zelf toegevoegd en die combinatie was erg lekker (gebruik een andere pittige kaas voor een compleet vegetarische taart).
Probeer ook eens bietenhummus met walnoten, hartige Marokkaanse taart of preitaart met blauwe kaas.
Ingrediënten
- 175 gram volkorenbloem
- 100 gram havermout
- 100 gram ongezouten boter
- 100 gram geraspte wortel
- 3 uien
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 3 bietjes
- 3 eieren
- 250 ml halfvolle melk
- 80 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Naar smaak zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Meng de bloem en havermout in een keukenmachine. Snij de boter in blokjes en voeg toe. Druk een paar keer op ‘pulse’. Voeg dan de geraspte wortel en zout en peper toe. Pulse nog een paar keer totdat het mengsel een bal vormt. Haal uit de keukenmachine en duw het deeg in een ingevette taartvorm van 25 cm (je kunt het deeg ook uitrollen). Zet de vorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
-
Pel de uien en snij ze in dunne plakjes. Verwarm de olijfolie in een pan, voeg de uien toe en de basterdsuiker. Laat 15 – 20 minuten zachtjes bakken.
-
Pel ondertussen de bietjes. Bietjes geven erg af, dus pas op met kleding e.d. Rasp de bietjes en knijp het vocht uit.
-
Verdeel de bietjes over de taartbodem. Schep de uien eroverheen.
-
Meng de eieren, de melk, zout, peper en de geraspte Parmezaanse kaas in een maatbeker. Giet over de taart heen.
-
Stop de taart in de oven en draai de temperatuur na 15 minuten naar 160°C. Bak de taart vervolgens nog eens 40 minuten. Serveer met een lekkere salade.
2 Reacties
• Mayken op 10 July 2013 ∞
• Lisa op 10 July 2013 ∞