Home Page › Diner ›
Thaise kip in mangosaus
Een heerlijk Aziatisch recept. Lekkere kipstukjes in een mangosaus. Een geweldige combinatie van zoet, zuur, zout en pittig!
Er ligt al een tijdje een mango klaar voor een kipgerecht, maar omdat ik de mango echt wilde integreren in het gerecht (en niet in plakjes erbij wilde serveren) duurde het even voordat ik een geschikt recept had gevonden. Uiteindelijk was dit recept de aanleiding voor het maken van dit heerlijke Thaise gerecht. Ik heb het recept enigszins aangepast naar mijn eigen smaak en ik moet zeggen: het is het lekkerste Aziatische gerecht dat wij in tijden gegeten hebben. Zeker een aanrader!
Probeer ook eens warme kip-curry salade, Japanse noodlesalade of rundvlees in zwarte-bonensaus.
Ingrediënten
- 125 gram eiermie
- 250 gram kipfilet
- 1 ui
- 100 gram, gewassen peultjes
- 4 eetlepels sesamzaad
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels griesmeel
- 3 eetlepels zonnebloemolie
Voor de mangosaus
- 1, geschild mango
- 1 teentje, gepeld knoflook
- 3 cm gember, vers, geschild en in stukken gesneden
- 1 handvol verse koriander
- 2 gedroogde pepertjes
- 2 theelepels witte wijnazijn
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel vissaus
- 1,5 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Stop alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine of pureer ze met een staafmixer. Je zou dit eventueel ook zonder een machine kunnen doen. Snijd dan alles erg fijn en plet de mango met bijvoorbeeld een vijzel. Zet de saus apart.
-
Snij de kip in reepjes.
-
Doe de griesmeel en bloem samen in een kom. Meng door elkaar en voeg de kip toe. Zorg dat alle stukjes kip bedekt zijn met het griesmeelmengsel.
-
Verhit de olie in een bakpan. Wacht tot de olie heet is (en enigszins begint te walmen) en bak dan de kipstukjes in 5 minuten goudbruin aan de buitenkant en gaar aan de binnenkant.
-
Snij de ui in stukjes, meng met de mangosaus en giet het mengsel in een wokpan. Verwarm 3 – 4 minuten.
-
Breng een pan met water aan de kook, stoom de peultjes erboven of kook ze in een aparte pan met kokend water in 4 – 5 minuten gaar.
-
Voeg de stukken kip toe aan de mangosaus en zet op laag vuur.
-
Voeg de mie toe aan het kokende water, zet het vuur uit en laat 4 minuten staan (of volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking).
-
Rooster ondertussen de sesamzaadjes in een bakpan zonder boter of olie goudbruin (ongeveer 4 minuten).
-
Giet de mie af, meng met de sesamzaadjes en schep op de borden.
-
Verdeel de peultjes over de mie.
-
Verdeel de kip en saus over de peultjes en mie en serveer.
2 Reacties
• Thea op 8 June 2009 ∞
• Anneke op 21 September 2012 ∞