Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Salade van rauwe biet, radijsjes en bleekselderij
Een lekkere, frisse salade!
Het kost even wat tijd om de bieten, radijsjes en bleekselderij te snijden, maar dan heb je ook wat. Deze salade is lekker fris, perfect voor warme dagen. De rode bieten geven erg af, dus zorg ervoor dat je daar rekening mee houdt. Ze kleuren ook de bleekselderij en de radijsjes rood als je de salade mengt.
Probeer ook eens pittige koolsla, kerstkoolsla of venkelsalade.
Ingrediënten
- 2 rode bieten
- 3 stengels bleekselderij
- 15 radijsjes
Voor de dressing
- 1,5 eetlepel magere yoghurt
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel mosterd
- 1 citroen
- 1 eetlepel versgehakte peterselie
- Naar smaak peper en zout
Bereidingswijze & foto's
-
Schil de bieten. Snij de bieten in dunne reepjes.
-
Was de bleekselderij, verwijder de draden met een dunschiller en snij in reepjes (dezelfde grootte als de rode bieten).
-
Was de radijsjes, maak ze schoon, halveer ze en snij in reepjes.
-
Pers het sap van de citroen uit en meng met de rest van de ingrediënten van de dressing.
-
Meng de bieten, bleekselderij en radijsjes in een kom. Giet de dressing eroverheen en serveer.
Er zijn nog geen reacties.