Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Rode kool met appel
Gestoofde rode kool met appeltjes. Een heerlijk, winters gerecht.
Dit is zoveel lekkerder dan rode kool uit een pot. Ik stoof de rode kool voor 60 minuten, dan houdt ie nog een beetje een bite. Als je hem wat zachter wilt, kook hem dan langer.
Probeer ook eens geroosterde spruitjes met spekjes, appelcompote of witlofschotel met ham en kaas.
Ingrediënten
- 800 gram rode kool
- 1 appel
- 2 uien
- 200 ml appelsap
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 theelepel kaneel
- 10 gram boter
Bereidingswijze & foto's
-
Was de rode kool en halveer hem. Snijd de kern eruit en gebruik een scherp mes om de kool in dunne reepjes te snijden. Was de kool in een vergiet.
-
Pel de uien en snij ze in blokjes.
-
Smelt de boter in een grote braadpan. Voeg de uien toe en bak een paar minuten.
-
Voeg de kool toe en roer door elkaar.
-
Voeg de kaneel toe en roer opnieuw.
-
Meng de azijn met de appelsap en giet bij de rode kool. Leg de deksel op de pan en laat een uur zachtjes stoven.
-
Schil de appel en snij in kleine blokjes. Laat de appel de laatste 10 minuten met de kool mee stoven.
Er zijn nog geen reacties.