Home Page › Diner ›
Mezze
Drie heerlijke gerechtjes om te eten bij Turks brood of khobz.
In staan deze mezze samen in een recept met de khobz. Ik heb het recept opgesplitst omdat ik dat wat overzichtelijker vond. Je kunt er ook voor kiezen om deze mezze te serveren met een lekker Turks brood. Toen wij dit aten, had ik er ook nog hummus aan toegevoegd.
Probeer ook eens vijgen met blauwe kaas en honing, geitenkaasspread met basilicum of drumsticks met citroen en honing.
Ingrediënten
Voor de houriya
- 300 gram wortels
- 1,5 theelepel gemalen komijn
- 2 theelepels harissapasta
- 2 theelepels witte wijnazijn
- 1 citroen (alleen het sap)
- 1,5 eetlepel honing
- 5 eetlepels extra vierge olijfolie
- Naar smaak zout en peper
Voor de fetadip
- 75 gram feta
- 300 gram Griekse yoghurt
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels verse dille
- 2 eetlepels verse munt
Voor de salade
- 150 gram olijven
- 1/2 rode ui
- 1 bos platte peterselie
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
Bereidingswijze & foto's
-
Maak eerst de houriya. Schil de wortels en snij ze in stukjes. Stop in een pan met water en kook ze totdat ze zacht zijn (je moet er makkelijk met een vork in kunnen prikken). Giet ze af en pureer de wortels met de rest van de ingrediënten. Proef het mengsel en voeg naar smaak meer zout, peper, honing of azijn toe. Laat afkoelen.
-
Maak de fetadip. Pel het teentje knoflook en snij heel fijn. Meng in een kom met de rest van de ingrediënten en pureer met een vork.
-
Maak de salade. Pel het teentje knoflook en snij heel fijn. Pel de ui en snij fijn. Hak de peterselie grof. Meng alles met de rest van de ingrediënten voor de salade.
-
Besprenkel elk gerechtje nog eens met wat extra vierge olijfolie en serveer met een lekker brood.
Er zijn nog geen reacties.