Home Page › Diner ›
Kip in Parmezaanse kaas
Snel en makkelijk: kipstukjes in een lekker krokant jasje van Parmezaanse kaas.
Ben je vegetarisch? Vervang de kip dan door champignons, net zo lekker! Probeer ook eens sticky drumsticks, gebraden kip uit de oven of kip in hoisinsaus.
Ingrediënten
- 800 gram kipfilet
- 1 teen knoflook
- 100 gram boter
- 50 gram paneermeel
- 80 gram Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels gedroogde kruiden (bijvoorbeeld: Provençaalse kruiden, bieslook, peterselie etc.)
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- 1/4 theelepel peper
Deze kip is erg lekker bij aardappelstukjes of Jambalaya.
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 230°C.
-
Smelt de boter in de magnetron tot hij helemaal vloeibaar is.
-
Pel de knoflook en haal ‘m door de knoflookpers, of snij het teentje in hele fijne stukjes.
-
Snijd de kipfilet in stukjes.
-
Meng de knoflook met de gesmolten boter in een kom.
-
Meng in een andere kom het paneermeel met de kruiden en de Parmezaanse kaas.
-
Vet een ovenschaal in.
-
Haal de stukjes kipfilet eerst door de knoflookboter en vervolgens door het Parmezaanse kaasmengsel. Leg de stukjes daarna in de ovenschaal.
-
Zet de kip in de voorverwarmde oven en bak voor minstens 15 minuten of tot de kip goudbruin is.
2 Reacties
• Iris op 18 February 2009 ∞
• Loes op 9 July 2012 ∞