Indiase zalm met komkommeryoghurt

Een lekker en snel gerecht, heerlijk met naanbrood of in een wrap.

Dit is een recept uit Jamie’s kookrevolutie. Het is lekker snel klaar en hartstikke lekker. Jamie serveert dit met naanbrood, vast ook erg lekker, maar wij hebben het in wraps gegeten. Ook hebben wij geen rode peper gebruikt, maar een groene.

Probeer ook eens sesamnoedels met gebakken zalm, Indiase curry met vis of tonijn met salsa verde.

Indiase zalm met komkommeryoghurt
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 4 kleine wraps
  • 1/2 komkommer
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels yoghurt
  • Naar smaak zout en peper
  • een paar takjes verse koriander
  • 2 zalmfilets (400 gram)
  • 1 eetlepel currypasta
  • 1 chilipeper
  • Om te bakken olijfolie

var bol_pml={“id”:”bol_1304199709391″,”secure”:false,”baseUrl”:”partnerprogramma.bol.com”,”urlPrefix”:”http://aai.bol.com/aai”,”productId”:”productid=1001004006184329&”,”site_id”:”949″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”link_name”:”Kookrevolutie”,”link_subid”:”",”image_size”:true,”image_position”:”left”,”width”:”180″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};

Bereidingswijze & foto's

  1. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes. Schil eventueel de komkommer. Halveer hem dan in de lengte en schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Snij hem dan in stukjes en stop het grootste deel in een kom (hou een beetje apart voor het serveren). Halveer de citroen en voeg het sap van een halve citroen toe aan de komkommer. Voeg dan de yoghurt, zout en peper en de helft van de gehakte chilipeper toe. Pluk de blaadjes van de verse koriander af en zet apart. Indiase zalm met komkommeryoghurt - 001 Indiase zalm met komkommeryoghurt - 003 Indiase zalm met komkommeryoghurt - 005 Indiase zalm met komkommeryoghurt - 006 Indiase zalm met komkommeryoghurt - 007 Indiase zalm met komkommeryoghurt - 009

  2. Snij de zalmfilet in de lengte in drie stukken (ongeveer 1,5 cm). Indiase zalm met komkommeryoghurt - 012

  3. Stop de currypasta in een kom en gebruik de achterkant van een lepel (of je vingers) om de pasta over de zalm te smeren. Indiase zalm met komkommeryoghurt - 015 Indiase zalm met komkommeryoghurt - 016

  4. Zet een grote bakpan op hoog vuur. Voeg de olijfolie toe en leg de zalm in de pan. Bak ze ongeveer 1,5 minuut aan elke kant, of totdat ze gaar zijn. Indiase zalm met komkommeryoghurt - 019 Indiase zalm met komkommeryoghurt - 020

  5. Verwarm de wraps kort in de magnetron.

  6. Verdeel de wraps over de borden. Schep op elke wrap een lepel komkommeryoghurt en 1 – 2 stukken zalm. Bestrooi met de rest van de komkommer, chilipeper en de korianderblaadjes en pers het sap van de andere helft van de citroen uit over de wraps. Serveer meteen. Indiase zalm met komkommeryoghurt - 024

Indiase zalm met komkommeryoghurt - 029

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten