Home Page › Diner ›
Sesamnoedels met gebakken zalm
De zalm wordt gebakken in een mengsel van honing en sojasaus. Vervolgens wordt dat geserveerd met noedels met sesamzaad, bosuitjes, taugé en verse spinazie.
Dit is een erg lekker en snel recept. Het komt uit In the mood for food van Jo Pratt. Je bakt de zalm apart en roerbakt daarna de noedels en de groente. Wij hebben de volgorde van toevoegen van ingrediënten aan het einde omgedraaid, omdat de pan anders erg vol werd en het wat langer duurde voordat de spinazie begon te slinken. Het oorspronkelijke recept is voor 1 persoon en dan is het geen probleem om alles te roerbakken, maar met een grotere hoeveelheid is het dus niet echt handig. Je zou aan het honing- en sojamengsel nog een snuf chilipoeder kunnen toevoegen om het gerecht pittig te maken.
Probeer ook eens zalm in ontbijtspek, zalm in champagnesaus of pittige noedels.
Ingrediënten
- 250 gram eiernoedels
- 4 eetlepels sesamolie
- 4 zalmfilets zonder vel
- 3 eetlepel heldere honing
- 3 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels sesamzaadjes
- 10 bosuitjes
- 4 handjes taugé
- 300 gram gewassen spinazie
Bereidingswijze & foto's
-
Kook de noedels gaar volgens de bereidingswijze. Giet ze af en zet apart.
-
Snij ondertussen de zalmfilet in stukken van 2 cm. Stop ze in een kom met de honing en de sojasaus. Hussel voorzichtig door elkaar. Snij de onderkant van de bosuitjes samen met de donkergroene stukken weg. Snij de rest in dunne ringen.
-
Zet een flinke wokpan op het vuur en laat goed heet worden. Voeg de sesamzaadjes toe en laat ze goudbruin worden terwijl je ze af en toe door elkaar husselt. Haal ze uit de pan en zet apart.
-
Verhit twee eetlepels sesamolie in de pan. Laat goed heet worden en voeg dan de zalmstukjes toe. Roerbak ze voor een paar minuten of totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet ze apart (bedek het kommetje met aluminiumfolie).
-
Voeg de rest van de sesamolie toe en laat weer goed heet worden. Voeg de bosuitjes, spinazie en de taugé toe. Roerbak totdat alles goed heet is. Voeg dan de noedels en de sesamzaadjes toe. Roerbak nog even totdat alles heet is. Voeg eventueel nog wat honing en/of sojasaus toe.
-
Verdeel de noedels over borden en schep de zalm eroverheen.
3 Reacties
• win op 17 February 2012 ∞
• Lisa op 18 February 2012 ∞
• Myrte op 10 June 2012 ∞