Indiase curry met vis

Een milde Indiase curry met vis.

Probeer ook eens veganistische Indiase dosa’s, kip Madras of Rogan Josh.

Indiase curry met vis
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram witvis
  • 1 ui
  • 2 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram (uit blik) gehakte tomaten
  • 4 handjes (bevroren) tuinerwten
  • 150 ml water
  • Zout naar smaak
  • Olijfolie

Voor de vis

  • 1 eetlepel bloem
  • 1/2 theelepel tumeriek
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • snufje zout

Voor de curry

  • 1/2 theelepel tumeriek
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1/2 theelepel garam masala

Bereidingswijze & foto's

  1. Snijd de vis in blokjes.

  2. Meng in een kom de ingrediënten voor de vis (bloem, tumeriek, chilipoeder en zout). Voeg de vis toe en zorg dat de vis een coating van het bloemmengsel krijgt. Viscurry - 002

  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wokpan en laat heet worden. Voeg een deel van de vis toe en bak de stukjes aan alle kanten bruin. Voeg niet te veel vis in één keer toe, dan koelt de olie te erg af. Bak de alle stukken vis op deze manier. Haal ze uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier. Viscurry - 012

  4. Pel de ui en knoflook en snij ze allebei fijn. Schil de gember en rasp hem fijn. Viscurry - 007

  5. Voeg een extra eetlepel olijfolie aan de pan toe en voeg de ui, knoflook en gember toe. Bak op middelhoog vuur voor een paar minuten. Viscurry - 016

  6. Voeg de tumeriek, het chilipoeder en de garam masala toe. Roer door elkaar en bak voor 1 minuut. Viscurry - 019

  7. Voeg de gehakte tomaten toe. Roer door elkaar.

  8. Voeg het water toe en roer opnieuw.

  9. Voeg de diepvrieserwten, de gebakken vis en zout naar smaak toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Viscurry - 022

  10. Serveer deze curry bijvoorbeeld met deze lekkere pilaurijst.

Viscurry - 041

1 reactie

  1. Hoi Arjan en Lisa, Nou ik heb deze schotel gemaakt. Hij is heerlijk en gemakkelijk te maken. Een aanrader!!

    Thea op 27 January 2010

Reactie achterlaten