Home Page › Diner › Hoofdgerecht ›
Stoofschotel met rundvlees, tomaat en aardappel
Een heerlijke stoofschotel met rundvlees, tomaat, ui, paprika, wortel en aardappel.
Deze stoofschotel gaat, na het toevoegen van de bouillon, de oven in. Zorg dus dat je een pan gebruikt (bijvoorbeeld een braadpan) die in de oven gezet kan worden. Het gerecht is voor 4 – 6 personen. Voeg voor een pittige versie een gesneden rode peper toe samen met de ui.
Benieuwd naar meer gerechten met rundvlees? Kijk dan eens bij rundvleesstoofschotel met rode wijn, rundvlees in zwartebonensaus of rundvleesstoofschotel met bier.
Ingrediënten
- 400 gram bieflappen (of magere runderlappen)
- 1 ui
- 1 rode ui
- 2 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 2 laurierbladeren
- 1 blik tomatenstukjes (400 gram)
- 4 wortels
- 700 gram aardappels
- 2 eetlepels olijfolie
- 750 ml runderbouillon
- 1 flinke theelepel rozemarijn
- 3 kruidnagels
Bereidingswijze & foto's
-
Snijd de ui, de knoflook, de wortels, de paprika, de tomaten en het rundvlees in stukjes.
-
Stamp de kruidnagels met een vijzel fijn.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak het rundvlees voor 2 – 3 minuten op hoog vuur even aan. Haal de stukjes uit de pan en hou ze even apart.
-
Bak de stukjes ui, knoflook en paprika kort aan.
-
Voeg de paprika, wortel en de tomaten toe.
-
Voeg het rundvlees toe en roer door elkaar.
-
Voeg de kruiden toe. Voeg naar smaak zout en peper toe.
-
Laat zachtjes sudderen terwijl je de aardappels schilt.
-
Snijd de aardappels in 4 partjes. Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Voeg het tomaat uit blik toe. Schenk de bouillon erbij.
-
Voeg de aardappels en de laurierbladeren toe.
-
Laat 5 minuten zachtjes koken en zet vervolgens de pan in de oven.
-
Laat de schotel ongeveer 30 – 40 minuten in de oven staan. Controleer af en toe even of de aardappels niet te ver boven het water uitsteken (dan branden ze namelijk aan). Laat de schotel even afkoelen en serveer eventueel met een salade.
1 reactie
• Thea op 29 February 2012 ∞