Home Page › Diner ›
Gevulde kipfilet
Kipfilet uit de oven, gevuld met spinazie en kaas.
Wij hebben voor dit recept jong belegen geraspte kaas gebruikt, maar experimenteer vooral eens met andere soorten. Denk bijvoorbeeld aan ricotta of geitenkaas.
Probeer ook eens sticky drumsticks, gebraden kip met groenten of kip in Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
- 350 gram kipfilet
- 100 gram verse spinazie
- 50 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 8 satéprikkers
- Zout en peper naar smaak
Serveer deze kipfilet eens met snelle aardappelstukjes en gestoomde groenten.
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 220°C
-
Leg de satéprikkers in een bakje met water. Dit zorgt ervoor dat ze niet in brand vliegen in de oven.
-
Leg de kipfilet tussen twee vellen aluminiumfolie en sla ze plat met een deegroller.
-
Laat de gewassen spinazie in een pan met een klein laagje water slinken. Knijp daarna het vocht eruit.
-
Bestrooi de kipfilet met zout en peper.
-
Strooi de kaas over de kipfilets. Leg de spinazie erbovenop.
-
Vouw de kipfilet dicht en steek de prikkers door de filet heen om het geheel bij elkaar te houden. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
-
Beleg een ovenschaal met aluminiumfolie. Leg de kipfilets erin en bak ze voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
2 Reacties
• Tineke op 23 June 2009 ∞
• Lisa op 24 June 2009 ∞