Gevulde kipfilet

Kipfilet uit de oven, gevuld met spinazie en kaas.

Wij hebben voor dit recept jong belegen geraspte kaas gebruikt, maar experimenteer vooral eens met andere soorten. Denk bijvoorbeeld aan ricotta of geitenkaas.

Probeer ook eens sticky drumsticks, gebraden kip met groenten of kip in Parmezaanse kaas.

gevulde kipfilet kip uit de oven
Gevulde kipfilet
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
2 - 3 personen

Ingrediënten

  • 350 gram kipfilet
  • 100 gram verse spinazie
  • 50 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 satéprikkers
  • Zout en peper naar smaak

Serveer deze kipfilet eens met snelle aardappelstukjes en gestoomde groenten.

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 220°C

  1. Leg de satéprikkers in een bakje met water. Dit zorgt ervoor dat ze niet in brand vliegen in de oven.

  2. Leg de kipfilet tussen twee vellen aluminiumfolie en sla ze plat met een deegroller.

  3. Laat de gewassen spinazie in een pan met een klein laagje water slinken. Knijp daarna het vocht eruit. dsc_02062 dsc_02162

  4. Bestrooi de kipfilet met zout en peper. dsc_02051

  5. Strooi de kaas over de kipfilets. Leg de spinazie erbovenop. dsc_02211

  6. Vouw de kipfilet dicht en steek de prikkers door de filet heen om het geheel bij elkaar te houden. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. dsc_0224

  7. Beleg een ovenschaal met aluminiumfolie. Leg de kipfilets erin en bak ze voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. dsc_0293

dsc_0306

2 Reacties

  1. Het ziet er heerlijk uit. Ik heb zoiets een keer met spinazie en geitenkaas gemaakt, erg lekker. Maar waar ik maar niet achter kom is hoe ik voorkom dat kip uitdroogt. Heb je dé tip voor me?

    Tineke op 23 June 2009

  2. Ha Tineke!

    Het was ook erg lekker. Met geitenkaas lijkt me ook smullen! Deze kip was niet droog, misschien kwam het door het vocht van de spinazie. Ik denk dat het wel helpt als je de kip inpakt in aluminiumfolie en misschien niet te lang in de oven stopt?

    Lisa op 24 June 2009

Reactie achterlaten