Home Page › Diner ›
Geroosterde kip
Een hele kip uit de oven met sinaasappel.
Neem bij voorkeur een biologische of vrije uitloopkip. Probeer ook eens gebraden kip met groenten, hele kip uit de oven of kippenbouillon.
Ingrediënten
- 1 kip (ongeveer 1300 gram)
- 1 kleine sinaasappel
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel chilipoeder
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 ml kippenbouillon
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Halveer de sinaasappel en pers het sap uit. Bewaar de schil.
-
Pers de knoflookteentjes uit.
-
Meng het paprikapoeder, het uitgeperste sap, het chilipoeder, de zout, de olijfolie en de teentjes knoflook in een kom.
-
Stop de uitgeperste sinaasappelschil in het gat van de kip.
-
Leg de kip op een rooster in een braadslee. Bestrijk overal met het kruidenmengsel (gebruik een kwast of giet het over de kip heen.
-
Giet de bouillon in de braadslee.
-
Zet de kip in de oven en bak hem ongeveer 90 minuten of totdat de kip gaar is.
-
Haal de braadslee uit de oven en bedek de kip met aluminiumfolie. Laat hem zo een kwartier staan voordat je de kip snijdt.
Er zijn nog geen reacties.