Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Geroosterde groenten met verse kruiden
Een lekker bijgerecht, met wortels, pastinaken, rode ui, paprika en venkel.
Dit is makkelijk om te maken als bijgerecht. Het zijn simpele (maar lekkere) smaken. Als je geen pastinaken kunt vinden, gebruik dan gewoon wat meer wortel. Je zou ook bijvoorbeeld wat pompoen kunnen toevoegen. Het recept is gebaseerd op een recept uit Delia’s Christmas. Probeer ook eens geroosterde mosterdaardappels, salade van geroosterde groenten of Marokkaanse geroosterde groenteschotel.
Ingrediënten
- 4 pastinaken
- 4 wortels
- 2 rode uien
- 2 venkelbollen
- 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden
- 3 eetlepels olijfolie
- Naar smaak zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 240°C.
-
Maak de groenten schoon. Halveer de pastinaken en wortels. Pel de uien en snij in vieren. Snij de bovenkant en onderkant van de venkelbollen af en snij in vieren.
-
Hak de kruiden fijn en meng met de olijfolie. Leg de groenten in een braadslee en besprenkel met de kruidige olijfolie.
-
Rooster de groenten voor 35 – 40 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Serveer warm.
Er zijn nog geen reacties.