Geroosterde groenten met verse kruiden

Een lekker bijgerecht, met wortels, pastinaken, rode ui, paprika en venkel.

Dit is makkelijk om te maken als bijgerecht. Het zijn simpele (maar lekkere) smaken. Als je geen pastinaken kunt vinden, gebruik dan gewoon wat meer wortel. Je zou ook bijvoorbeeld wat pompoen kunnen toevoegen. Het recept is gebaseerd op een recept uit Delia’s Christmas. Probeer ook eens geroosterde mosterdaardappels, salade van geroosterde groenten of Marokkaanse geroosterde groenteschotel.

geroosterde groenten
Geroosterde groenten met verse kruiden
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
4 - 6 personen

Ingrediënten

  • 4 pastinaken
  • 4 wortels
  • 2 rode uien
  • 2 venkelbollen
  • 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Naar smaak zout en peper

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 240°C.

  2. Maak de groenten schoon. Halveer de pastinaken en wortels. Pel de uien en snij in vieren. Snij de bovenkant en onderkant van de venkelbollen af en snij in vieren. Geroosterde Groenten - 003

  3. Hak de kruiden fijn en meng met de olijfolie. Leg de groenten in een braadslee en besprenkel met de kruidige olijfolie. Geroosterde Groenten - 001 Geroosterde Groenten - 005

  4. Rooster de groenten voor 35 – 40 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Serveer warm.

Geroosterde Groenten - 011

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten