Home Page › Wereld › China ›
Chinese kip met jasmijnrijst
Een heerlijk, fris en makkelijk gerecht met kip, jasmijnrijst, gember, chilipeper en knoflook.
Laatst zagen wij Donna Hay dit gerecht maken op televisie en vanaf dat moment stond het recept op ons lijstje. Het is echt een heerlijk gerecht, heel simpel om te maken ook en de smaken zijn echt fantastisch. Wij hebben de groene peper vervangen door een rode. Volgens Donna is dit gerecht voor twee personen, maar wij denken eerder aan drie tot vier personen.
Probeer ook eens wokschotel met aubergine en hoisinsaus, pho of vietnamese rijstrolletjes.
Ingrediënten
- 750 ml kippenbouillon
- 6 plakjes verse gember (ongeveer 40 gram)
- 4 teentjes knoflook
- 1/2 rode peper
- 300 gram jasmijnrijst
- 350 gram kipfilet
- 4 bosuitjes
- 2 handjes verse koriander
- Om te serveren sojasaus
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de teentjes knoflook en halveer ze. Schil de gember en snij in dunne plakken. Schraap de zaadjes eventueel uit de peper en snij fijn. Snij de kipfilets in 6 gelijke stukken.
-
Stop de bouillon, gember, knoflook en chilipeper in een diepe bakpan (met anti-aanbaklaag is handig) en breng aan de kook.
-
Voeg meteen de rijst toe en verdeel evenredig over de bodem van de pan.
-
Voeg de kipstukken toe zodra de bouillon weer begint te koken.
-
Leg een deksel op de pan, zet het vuur laag en kook voor 20 minuten of totdat de rijst de bouillon heeft opgenomen en de kip gaar is.
-
Trek ondertussen de korianderblaadjes van de steeltjes en hak de bosuitjes in ringen.
-
Serveer de rijst en de kip met de verse koriander en de bosuitjes. Besprenkel met een paar druppels sojasaus.
2 Reacties
• Maria Peters op 26 August 2012 ∞
• Lisa op 29 August 2012 ∞