Chinese kip met jasmijnrijst

Een heerlijk, fris en makkelijk gerecht met kip, jasmijnrijst, gember, chilipeper en knoflook.

Laatst zagen wij Donna Hay dit gerecht maken op televisie en vanaf dat moment stond het recept op ons lijstje. Het is echt een heerlijk gerecht, heel simpel om te maken ook en de smaken zijn echt fantastisch. Wij hebben de groene peper vervangen door een rode. Volgens Donna is dit gerecht voor twee personen, maar wij denken eerder aan drie tot vier personen.

Probeer ook eens wokschotel met aubergine en hoisinsaus, pho of vietnamese rijstrolletjes.

Chinese kip met jasmijnrijst
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 - 4 personen

Ingrediënten

  • 750 ml kippenbouillon
  • 6 plakjes verse gember (ongeveer 40 gram)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 300 gram jasmijnrijst
  • 350 gram kipfilet
  • 4 bosuitjes
  • 2 handjes verse koriander
  • Om te serveren sojasaus

Bereidingswijze & foto's

  1. Pel de teentjes knoflook en halveer ze. Schil de gember en snij in dunne plakken. Schraap de zaadjes eventueel uit de peper en snij fijn. Snij de kipfilets in 6 gelijke stukken. Chinese kip met jasmijnrijst - 04

  2. Stop de bouillon, gember, knoflook en chilipeper in een diepe bakpan (met anti-aanbaklaag is handig) en breng aan de kook. Chinese kip met jasmijnrijst - 05 Chinese kip met jasmijnrijst - 07

  3. Voeg meteen de rijst toe en verdeel evenredig over de bodem van de pan. Chinese kip met jasmijnrijst - 02 Chinese kip met jasmijnrijst - 11

  4. Voeg de kipstukken toe zodra de bouillon weer begint te koken. Chinese kip met jasmijnrijst - 13

  5. Leg een deksel op de pan, zet het vuur laag en kook voor 20 minuten of totdat de rijst de bouillon heeft opgenomen en de kip gaar is.

  6. Trek ondertussen de korianderblaadjes van de steeltjes en hak de bosuitjes in ringen. Chinese kip met jasmijnrijst - 15 Chinese kip met jasmijnrijst - 17

  7. Serveer de rijst en de kip met de verse koriander en de bosuitjes. Besprenkel met een paar druppels sojasaus. Chinese kip met jasmijnrijst - 18 Chinese kip met jasmijnrijst - 19

Chinese kip met jasmijnrijst - 21

2 Reacties

  1. Ik heb hem gemaakt: kinderen waren er DOL op; mijn man was zijn vingers en de lege pan aan het likken. Wederom succes, dus!

    Maria Peters op 26 August 2012

  2. Hartstikke leuk om te horen, Maria! Bedankt voor je reactie.

    Lisa op 29 August 2012

Reactie achterlaten