Amandelstengels

Bladerdeegstengels met amandelen.

Probeer ook eens pittige hapjes, geroosterde noten met rozemarijn of geroosterde pompoenpitten.

amandelstengels bladerdeeghapjes Hapjes
Amandelstengels
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
8 stengels

Ingrediënten

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 75 gram amandelstukjes
  • 8 eetlepels kristalsuiker
  • 1 ei

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.

  2. Ontdooi het bladerdeeg en snij de plakjes in repen (4 – 5 per plakje, ligt aan de dikte die je voor de stengels wil gebruiken). Amandelstengels - 001

  3. Klop het ei los.

  4. Bestrijk de plakjes met het ei (de voor- en achterkant).

  5. Op een bord, meng de amandelstukjes met de suiker. Amandelstengels - 002

  6. Beleg een bakplaat met bakpapier.

  7. Neem een plakje bladerdeeg en haal het door het amandelmengsel. De ei zorgt ervoor dat de stukjes blijven plakken. Amandelstengels - 005

  8. Leg de plakjes op de bakplaat en draai ze vanaf de buitenkant in tegenovergestelde richting totdat ze gedraaid zijn. Amandelstengels - 006

  9. Bak de stengels 10 – 15 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn.

Amandelstengels - 023

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten