Home Page › Zoetigheid › Zoete hapjes ›
Amandelstengels
Bladerdeegstengels met amandelen.
Probeer ook eens pittige hapjes, geroosterde noten met rozemarijn of geroosterde pompoenpitten.
Ingrediënten
- 2 plakjes bladerdeeg
- 75 gram amandelstukjes
- 8 eetlepels kristalsuiker
- 1 ei
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200 C.
-
Ontdooi het bladerdeeg en snij de plakjes in repen (4 – 5 per plakje, ligt aan de dikte die je voor de stengels wil gebruiken).
-
Klop het ei los.
-
Bestrijk de plakjes met het ei (de voor- en achterkant).
-
Op een bord, meng de amandelstukjes met de suiker.
-
Beleg een bakplaat met bakpapier.
-
Neem een plakje bladerdeeg en haal het door het amandelmengsel. De ei zorgt ervoor dat de stukjes blijven plakken.
-
Leg de plakjes op de bakplaat en draai ze vanaf de buitenkant in tegenovergestelde richting totdat ze gedraaid zijn.
-
Bak de stengels 10 – 15 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn.
Er zijn nog geen reacties.