Ei in een nestje

Een boterham met een gebakken ei.

Een andere manier om een ei te eten: gebakken in een boterham. Je kunt het zo speciaal maken als je zelf wil, bestrooi het bijvoorbeeld ook eens met geraspte kaas.

Probeer ook eens ciabatta met gepocheerd ei en bacon, wentelteefjes of croque madame.

boterham ei in een nestje
Ei in een nestje
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
1 boterham

Ingrediënten

  • 10 gram boter
  • 1 boterham
  • 1 ei
  • naar smaak zout en peper

Bereidingswijze & foto's

  1. Gebruik een uitsteker om een gat in de boterham te maken. Dit gaat nog makkelijker als de boterham bevroren is.

  2. Smelt de boter in een bakpan. Laat goed heet worden en bak de boterham aan een kant. Draai hem om en zet het vuur laag.

  3. Breek het ei in het gat. Bestrooi met zout en peper en leg een deksel op de pan. Bak het ei een paar minuten of totdat het gestold is. Voor een zacht ei uiteraard wat minder lang.

2 Reacties

  1. Wat leuk, wij maken dit ook regelmatig hier heet dit gerecht een insmijter.

    esther op 2 November 2013

  2. Wat een geweldige naam, een insmijter! Als ik dat had geweten, had ik het recept zo genoemd :).

    Lisa op 3 November 2013

Reactie achterlaten